Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ШАНСУ
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ШАНСУ

Поражени већ може да размишља о Првој лиги. Екипе у најлошијим серијама. Много играча Мачве под знаком питања
Припремајући се за предстојећи дуел екипа са самог зачеља, можемо ставити два визира, онај зелено – бели, визир ИНЂИЈЕ и црвено-црни, МАЧВИН, иако су, у овом тренутку, оба само црна, но да покушамо.
Кроз зелену и белу „нијансу црне“ домаћин види ривала који једини у лиги нема ниједну победу, а 16 кола је прошло, види противника који је једини испод њих на табели, види опонента оптерећеног слабом формом и повредама, сусреће се са такмацем који, попут њих, у овом тренутку нема састав за овај ранг такмичења, посебно неефикасног, који долази на њихов стадион. Шабачки суперлигаш је екипа од које нису изгубили у последња три званична меча, од које су само једном изгубили у последњих седам, а побеђивали је и када је била изнад њих на табели. Исход је да је МАЧВА идеална прилика за прекид предуге и најцрње серије. Победа би вратила наду да је могуће опстати, уз добар преалзни рок.
Између редова „црвеног и црног“ сивила, посматрајући Војвођане имамо тим у серији од 11 узастопних пораза! Последњи пут није изгубио 17. августа (победа против Радника 2:1). Шапчани ће гостовати новајлији у Лиги који је једини у лошијој форми од њих, односно једини који је сакупио мање бодова у последњих десет кола и једини којег може престићи до зимске паузе. Наспрам „чивијаша“ биће тим крајње скромних квалитета. Исход је да је ИНЂИЈА идеална прилика за прекид предуге и најцрње серије. Победа би вратила наду да је могуће опстати, уз добар преалзни рок.
Све горепоменуто су чињенице, а остаје једна истина. Оба тима чека грчевита борба за опстанак, а и то је сада далек циљ, циљ који треба достићи, како та борба не би била изгубљена много пре завршнице сезоне.
ИНЂИЈА је била једно од изненађења у првих пет кола. Остварила је две победе, реми у Шапцу и два пораза. Одиграли су сјајно на Маракани и да није било срамотних одлука судија, можда би остварили историјски резултат, а сезона била другачија. То је прошло, а истина је да три месеца знају само за поразе. Летошња аквизиција из Бачке, Бранислав Томић је најбољи стрелац са три гола, у августу су довели много играча, већих одлазака није било, но иако су придошлице и најбољи играчи, изгледа да квалитета за највиши ранг нема. Босанчић је најпознатије име, Прековић (голман), Бијеличић, Илић, Бастајић, Рогач, Видић, Димитријевић, уз поменутог Томића, су махом стартери. Одбрана је велики проблем, најслабија је у лиги, те ће се намерити на најнеефикаснији напад, сваки исход мора забринути једну страну.
МАЧВА је синоћ играла на стадиону Рајко Митић, али је ово много битнији меч, где, пре меча у Купу, нису били извесни наступи неколико играча (горе о именима), форма не баш добра, реализација катастрофална, али нема бољег противника да се нешто промени, бар у бодовном салду.
Јањић и Аничић (у другом мандату) још чекају прву победу у Супер лиги. Победник ће још бити далеко од сигурности, али поражени и дефинитивно пада у понор где се дно не назире.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa