Инфо

7. јул 2011.7. јул 2011.
У ШАПЦУ ОДРЖАНА ТРИБИНА ЛИБЕРАЛНО ДЕМОКРАТСКЕ ПАРТИЈЕ

СРБИЈА МОРА ДА СЕ ПРОМЕНИ

У оквиру промоције идеје „Договор за преокрет“ Градски одбор ЛДП организовао је прошлог четвртка Трибину у Шапцу. На Трибини је са члановима и присталицама ове странке разговарао председник ЛДП и народни посланик Чедомир Јовановић
Дворана шабачког Културног центра била је тесна за све оне који су прошлог четвртка желели да присуствују Трибини коју је организовао Градски одбор Либерално демократске партије. Велики број Шапчана није успео да седне, а многи ни да уђу у салу. У таквој атмосфери, често прекидан бурним аплаузима, присталицама и симпатизерима ЛДП говорио је председник странке и народни посланик Чедомир Јовановић.
Анализирајући стање у нашем друштву данас, Јовановић је констатовао да је у Србији све стало и да се ова земља непрекидно бави питањима из ближе и даље прошлости, која су сви европски народи решили давно и зато могу да иду напред, да се развијају и да се успешно прилагођавају изазовима 21. века.
- У овој земљи је све стало. Ми гледамо филмове од пре тридесет година, слушамо музику од пре тридесет година, бавимо се питањима прошлости и продубљујемо сукобе који су свуда у свету давно решени и превазиђени. Французи и Немци су после Другог светског рата схватили да су због њихових међусобних сукоба у свету у 20. веку изгинуле десетине милиона људи и да продубљивање тих сукоба и њих и човечанство води само у катастрофу. Зато су сели и договорили се. Направили су историјски компромис, који је обезбедио стварање модерне демократске Европе. Такав компромис је потребан и нама. Ми морамо да седнемо и да се договоримо, да би у овој земљи направили преокрет и да би Србија могла да се промени и да крене напред - истакао је Јовановић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa