Инфо

28. новембар 2019.28. нов 2019.
Удахните здравље  пуним плућима
ХИПЕРБАРИЧНЕ КОМОРЕ У ШАПЦУ

Удахните здравље пуним плућима

Лепши изглед и добро здравље, разлози глобалне популарности хипербаричних комора. Њихове благодети нису стране ни свету познатих. О значају чистог кисеоника за превенцију, лечење и излечење, код нас се све чешће говори. Хипербаричне коморе у Шапцу за сада једини у окружењу
ХИПЕРБАРИЧНЕ КОМОРЕ У ШАПЦУ
Удахните здравље
пуним плућима
Благодети свежег планинског ваздуха за здравље од давнина су познате људима. Мирис нетакнуте природе и свежина у плућима, рехабилитовали су наше претке од многих животних недаћа. Међутим, у међувремену много тога се променило, много тога смо заборавили.
Заборавили смо и заборављамо колико је кисеоник битан за правилан рад нашег организма. Промењен је ритам живота, који нам не оставља превише слободног времена, природа нам је све даља. Узнапредовале су и болести које нападају наше тело, а стручњаци се, често, више баве протоколима и хемијом, него самим човеком.
Без обзира на набројане услове, довољно је само једно питање: да ли смо спремни да унапредимо своје здравље? Уколико је одговор потврдан, у шабачком “кругу двојке”, улици Краља Александра 10, у Салону за негу и одржавање тела „Body care“, већ две године, нашим суграђанима су на располагању хипербаричне коморе. Место у којем ћете за само сат времена дневно успети да освежите ваш организам удисањем чистог кисеоника, а евентулано обољење брже довести до излечења.
-Хипербаричне коморе су намењене свим популацијама. Вишеструко су корисне за здраве особе, као превентива, а код болесних брзо доводе до побољшања стања, често и до самог излечења. У свету су изузетно популарне, а судећи по интересовању њихово време код нас тек долази- наводи медицинска сестра Снежана Жакула, у име салона “Nega tela”.
Да би се осетио резултат довољно је десет редовних третмана, док је њихов реалан број у пракси условљен тежином обољења клијента. Како Жакула наводи, последња истраживања рађена на тему сврсисходности ових третмана, показала су да уколико би здрава особа три пута у току године, успела да издвоји времена и новца за по десет третмана, шансе да му јетра или бубрези хронично оболе, биле би умањене за 90 процената. О сличном резултату се ради и када је реч о канцеру и могућности појаве можданог и срчаног удара.
Чист кисеоник, имао је измеђуосталог велике резултате код лечења шећерне болести и њом изазваних компликација, оштећења крвних судива, гангрене, можданог и срчаног инфаркта након акутне фазе, болести артерија и вена, артеросклерозе, васкуларне импотенције и васкуларног стерилитета, оштећења вида, оштећења бубрега, акутне псоријазе. Брз напредак је уочен код зарастања рана, у лечењу цирозе јетре,реуматидног артритиса, бронхијалне астме. Ублажава симптоме и напредак мултипласклерозе, синдрома кранијалних нерава, полинеуропатије, склеродерма, старачке деменције, Паркинсоновог синдрома, остеомијелитиса, акутне глувоће, Мениеровог синдрома, вртоглавице васкуларног порекла...
-Ово је у свету врло распрострањен начин додатног лечења. Примена хипербаричних комора је широка, од опоравка од естетских операција, до санације негативних последица хемио терпаије. У Шапцу смо за сада постизали одличне резулатете у случају дијабетеса, зарастања рана, или сломљених костију, а све чешћи су нам клијенти деца са неким обликом аутизма- наводи Снежана Жакула, која је пре Шапца радила више од десет година у Центру за хипербаричну медицину у Италији, чији је корисник био и светски шампин у мотоциклизму Валентино Роси.
Корисници комора у Шапцу су углавном људи “са стране”. Људи просвећени по питању значаја кисеоника за њихово здравље, они које у Шабац привуче близина или цена. Близина, јер је Салон “Брига о телу”, тренутно једини који има хипербаричне коморе у окружењу, док када говоримо о цени, у овом Центру тврде да су знатно јефтинији са услугама од сличних центара у престоници.
На овом месту, у врху приоритета је брига о здрављу. Примарна идеја је помоћи људима. Због тога је по питању плаћања третмана могућ широк спектар договора. Спремни су својим суграђанима да омогуће и уплате на раде, док су разне врсте попуста правило када се ради о деци.

Кисеоник до сваке ћелије
Хипербарична комора делује тако што поспешује и убрзава циркулацију. Тиме се поспешује прокрвљеност органа и ткива, а читав организам дословно храни кисеоником који допире до свеке ћелије. То доводи до регенерације организма и подмлађивања органа. Нормализује се функција унутрашњих орагана, вид и слух се побољшавају, кожа постаје еластичнија и глатка, успорава се и одлаже процес старења.

Т.Т.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa