Инфо

28. новембар 2019.28. нов 2019.
АМБИЦИЈЕ РАСТУ
РУКОМЕТ: СЕХА ЛИГА

АМБИЦИЈЕ РАСТУ

Још је далеко МЕТАЛОПЛАСТИКА од статуса боље екипе у својој СЕХА групи, али два тријумфа против екипа које се ту могу убројати, учиниле су да, ако не амбиције, онда бар снови младог „плавог“ тима расту пред дужу паузу и децембарске мечеве којим ће окончати први део сезоне. Ако је реално било да Шапчани буду на некој од последње две позиције групе Б, сада нису недостижне ни оне више.
Нису само важне победе над Спартаком, која је донекле била и очекивана, односно над великим фаворитом битољским Работником, већ и начин на који су остварене. Велики ривали су побеђени, не неким младалачким налетом и тренутном инспирацијом, где се „све коцкице поклопе“ на једној утакмици, док ривал има лош дан, већ су бодови освојени стрпљивом игром, повратком из летаргичних момената и стрпљивим чекањем прилике за преокрет, не губећи поверење у своје могућности и квалитет.
-Растемо кроз СЕХУ. Више нисмо млади тим који превише респектује ривала и тако допушта велики број грешака и испуштених бодова. Сада смо млад тим који се прилагодио јаком такмичењу, јаким противницима, екипа која зна да дочека своју прилику, да гради повољан резултат и не плаши се да и резултатом изненади фаворите, како и треба да буде – рекао је Дејан Бабић, пивотмен „Металопластике“.
Почели су против Македонаца лоше, губили четири, пет разлике, десет минута почетних били без гола, али су до полувремена вратили равнотежу, били стално „на врату“ Работника и у последњих пет минута искористили прилику. Табела је увек у овој лиги непоптуна, јер немају сви једнак број утакмица, али сада Металопластика има једнако победа колико и Работник, чак и Загреб, само једну мање од Мешкова. Следи гостовање у Бресту и спектакл у Шапцу, у последњем колу, када гостује вицешампион Европе, Везспрем.
-Радујемо се свакој утакмици у Шапцу, не страхујемо од било кога и уверен сам да ћемо против Везспрема бити још бољи – сигуран је тренер Веселин Вуковић.
„Пластика“ је гост шампиона Белорусије 10. децембра, а у суботу, 13. Децембра, у „Зорки“ су Мађари. Работник гостује у Москви, Везспрему и дочекује Загреб. Мешков је гост Загреба и Москве, домаћин Шапчанима, а Загреб ће у свом граду против: Мешкова, Везсрпема, Спартака, док ће у госте Работнику и Спартаку.

МЕТАЛОПЛАСТИКА – РАБОТНИК 27:26 (11:12)
Хала „Зорка“. Гледалаца: 2.000. Судије: Бруновски и Ченда (оба Словачка). Седмерци: МП 3 (3); Работник 5 (2). Искључења: МП 10; Работник 10 минута.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Додић 3, Писарић 2. А. Бабић, Дошен, Чагаљ, Бомаштар (6 одбрана), Јандрић (9 одбрана), Ђукић 1, Матичић 6 (3), Тодоровић, Гојковић 1, Петровић, Милић 9, Кљајић 1, Тркуља, Д. Бабић 4.
РАБОТНИК: Митревски (6 одбрана), Ојлески 2 (1), Марковски, Маџовски 1, Чурлевски, Радовић 1, Шевелев, Јотић 7, Чаневски (1 одбрана), Вегар 8, Веловски 3, Осторушко 3 (1), Грађан 1, Ђукић, Кузманоски, Петрески.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa