Инфо

28. новембар 2019.28. нов 2019.
Истим снагама на плеј оф
САНДРА КОЛАКОВИЋ, ТРЕНЕР ЖРК „МЕДИЦИНАР“

Истим снагама на плеј оф

Шабачки МЕДИЦИНАР ће 2020. годину дочекати тамо где је и желео, међу четири најбоља тима, а с обзиром да су на прва три места кандидати за титулу: Јагодина, Бекамент и Наиса, четврто место је и максимум за све друге екипе.
-Задовољна сам. Упркос свим проблемима, имамо четврту позицију, два бода испред највећег ривала. Поносна сам на моје девојке, на млади тим, који је успео да победи у Новој Пазови и Зајечару, да победи искусније, квалитетне екипе на њиховом терену. Остаје жал за другим колом и утакмицом против „Железничара“ у Шапцу, али имамо прилику да у Инђији, где ће оне бити пред императивом победе, узвратимо и тамо практично обезбедимо плеј оф – истиче на почетку разговора тренер „Медицнара“ Сандра Колаковић.
Који проблеми су оптеретили тим током полусезоне?
-Повреде су мењале планове практично у сваком колу. На старту је Александра Крстић повредила зглоб, Уна Обреновић је поломила нос. Само што су се оне вратиле, Дуња Враголић је претрпела најтежу повреду, колена и неопходна је операција. Вања Цвејић је на паузи, јер ће постати мајка. Срна Сукур је дуго имала ровит зглоб, Вукчевић је мучила ахилова пета, а повреду руке имала је и Сара Гаровић. Александра Крстић је повредила и раме у финишу полусезоне. Надам се да ће пролеће бити много боље у том сегменту и да ће већи део утакмица све играчице бити на располагању.
Хоће ли бити промена у саставу и нових имена током наредног прелазног рока?
-Не планирамо довођење нових играчица. Имамо апсолутно поверење у наш тим, верујемо да су кадре да стасају у јакој конкуренцији, брзо и на прави начин. Одлучили смо да целу сезону изнесу младе снаге и покажу своје могућности, како би пред наредну имали јасну слику о будућим корацима, евентуално потребним појачањима.
Какав је клупски план током двомесечне паузе?
-Почињемо 4. децембра припреме за наставак Супер лиге и наступ у Купу. Дала сам девојкама три недеље одмора, прва је била потпуно неактивна, а друга и трећа су посвећене раду у теретани са тренером Вујасином. Радимо до Нове године, правимо активну паузу током празника, а потом три недеље појачан рад и на тактици и физичкој спреми до почетка фебруара. Голмани ће појединачно радити са тренером Ољачом, а првом тиму се прикључују и одабране играчице друге екипе одмах по завршетку њихове полусезоне.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa