Инфо

Берза

  • aero 912 ▲ 0,11%
  • fito 2.500 ▼ -1,96%
  • glos 400 ▲ 11,11%
  • gsfd 580 ⚫ 0,00%
  • mtlc 1.900 ⚫ 0,00%
  • niis 580 ▲ 0,35%
  • omol 780 ▼ -2,50%
  • thhm 227 ⚫ 0,00%
(5. децембар 2019.)
Caritas Шабац

Округли сто о социјалном предузетништву

Округли сто о социјалном предузетништву
Други округли сто у оквиру пројекта "Социјално предузетништво као средство за борбу против социјалне искључености и сиромаштва", одржан је јуче у Музеју шабачких Јевреја у Шапцу.
Овај догађај организовао је Caritas Шабац, у оквиру пројекта који спроводи у партнерству са општином Богатић и конзорцијумом социјалних кооператива „C.О.S.M.“ из Италијe.
-Caritas Шабац у сарадњи са општином Богатић и конзорцијумом социјалних кооператива „C.О.S.M.“ из Италије реализује пројекат "Социјално предузетништво као средство за борбу против социјалне искључености и сиромаштва", тај пројекат финансира Европска унија са средствима Републике Србије.
Једна од активности су и ови стручни скупови на којима дискутујемо о моделима социјалног предузетништва. Caritas Шабац је репрезентативан пример у Србији организације која је на међународном нивоу препозната као озбиљно социјално предузеће, која пружа услуге социјалне заштите, а са друге стране ствара услове за запошљавање особа из угрожених категорија.
Са партнерима из иностранства, са стручњацима из окружења разговарали смо о овој теми, пошто је са нама био и представник Министарства за рад и запошљавање борачка и социјална питања, да смо изашли са квалитетним предлозима и унапредили текст Закона о социјалном предузетништву. На тај начин пружамо могућност великом броју људи из наше државе, којима је потребна организована друштвена помоћ, да ли да се запосле или добијају услуге које су им потребне, да унапреде квалитет свог живота- истакао је директор Caritas-а Шабац- Мирољуб Николић.
Поред стручњака из области социјалног предузетништва из Србије и Италије, скупу су присуствовали и представници ресорног Министарства, града Шапца и општине Богатић.
Опширније у наредном броју „Гласа Подриња“.

Најновији број

17. септембар 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa