Инфо

5. децембар 2019.5. дец 2019.
Да остваре снове у својој земљи
КОМПАНИЈА “RAUCH” ДОДЕЛИЛА СТИПЕНДИЈЕ НАЈБОЉИМ КОЦЕЉЕВАЧКИМ СРЕДЊОШКОЛЦИМА

Да остваре снове у својој земљи

Након периода стипендирања неки од њих ће, вероватно, имати могућност да добију и радно место у фабрици у Коцељеви јер је циљ пројекта дугорочно стратешко запошљавање кадрова и тежња да млади и образовани људи остану у земљи и да својим знањем, идејама и енергијом помогну развоју своје општине
Прошле недеље осам ученика завршних разреда машинске и пољопривредне струке Средње школе у Коцељеви потписало је уговоре о стипендирању са фабриком Rauch. Они ће у наредних седам месеци добити прилику да стичу нова знања, вештине, да се упознају са начином рада у овој компанији. Сваком стипендисти биће додељен ментор који ће пратити његов рад.

Након периода стипендирања неки од њих ће, вероватно, имати могућност да добију и радно место у фабрици у Коцељеви јер је циљ пројекта дугорочно стратешко запошљавање кадрова и тежња да млади и образовани људи остану у земљи и да својим знањем, идејама и енергијом помогну развоју своје општине.

–Током седам месеци трајања обуке жеља нам је да им дамо шансу да стекну нова знања, учећи од оних који су квалитетом, професионалношћу и истрајношћу изградили своју позицију на тржишту. Млади сањају велике снове, а наша мисија је да им помогнемо да их остваре овде , у нашој земљи, заједно са нама, да њихова будућност буде и наша- поручио је приликом потписивања уговора о стипендирању генерални директор Rauch Serbia Перица Алексић.
Ова друштвено-одговорна компанија, учествујући у разним пројектима на локалном нивоу, активно помаже развоју локалне заједнице и шире, препознаје и подржава праве вредност, а пројекат стипендирања најбољих средњошколаца је само један од њих. У Rauch-у напомињу да су препознали потребу да буду добар и активан члан заједнице и да својим радом и понашањем настоје да то спроведу у дело па су тако помагали вртићу, сарађују са школама, учесници су Фестивала зимнице, а најавили су и нов пројекат пошумљавања Коцељеве и окружења заједно са представницима локалне заједнице.
–Rauch је компанија која послује већ више од сто година у свету, а код нас је већ више од десет година. За то време је од једне мале, породичне фирме порасла до нивоа да имамо сада преко милијарду евра промета. Све је то и даље засновано на породичним вредностима, вредностима које су утемељене још када је фирма основана. Трудимо се да креирамо окружење које нас мотивише, у којем смо сви задовољни и надам се да ћете и ви бити задовољни код нас. Ми подржавамо разне пројекте на локалном нивоу. Гледамо да будемо добар житељ, становник Коцељеве, а самим тим и у овом програму који званично почињемо смо препознали простор за даљи напредак- истакао је Алексић обраћајући се првим стипендистима.
Према његовим речима, било је више пријављених кандидата јер Rauch има имиџ добре и квалитетне компаније, једног пожељног послодавца у Коцељеви.
–Критеријуми за одабир су били наша процена кандидата. Радили смо интервјуе са децом, сарађивали са школом, па нам је школа препоручила која су то деца квалитетна и добра. Оцене која су та деца имала у току школовања, односно успех је био један од критеријума како би та деца имала прилику да аплицирају за овај програм- објаснио је генерални директор.
У овој компанији од програма стипендирања очекују да деца кроз свој боравак у фабрици науче како Rauch ради, које су вредности и филозофија пословања, да стекну добра искуства која ће касније примењивати у свом раду, као и да након школовања пожеле да остану да раде у њој.
Иста очекивања имају и средњошколци. Једна од њих Негосава Гавриловић, ученица четвртог разреда смера пољопривредни техничар верује да ће се у наредних неколико месеци добро снаћи и да ће добити прилику да у овој компанији остане да ради и након завршетка програма стипендирања за који се пријавила јер јој се фабрика допада.
–Знам доста људи који раде овде и сви је хвале, сви су задовољни, па сам и сама пожелела да се запослим у њој. Ово је један од добрих начина- сматра Негосава.
Међу стипендистима је и Милан Алексић, машински техничар за компјутерско конструисање, чији је просек оцена 5,00. Каже да за сада неће моћи да настави школовање, те је стога одлучио да конкурише за ову стипендију.
–Указала ми се прилика да се пријавим овде и да радим. Надам се искрено да ће ми се свидети и да ћу остати овде да радим. У Rauch-у сам већ радио прошле године у току летње сезоне и свидело ми се како све функционише. Волео бих да у што већој мери будем распоређен на пословима који су у директној вези са мојим образовањем, попут места оператера на некој машини, али ћу вероватно морати да прођем и друге позиције- сматра Милан.
Милица Јевтић из сектора за људске ресурсе објаснила је стипендистима да су кроз овај програм добили шансу да напредују и остану у компанији.
–Потрудите се да што више учите, да се развијате. Једна од наших одлука је да радимо заједно са локалном заједницом на развоју локалне заједнице и образовних институција, а са друге стране ми смо од те заједнице добили вас који сте млади, паметни људи и који могу много тога да допринесу- оценила је Јевтић.
НОВА УЛАГАЊА ДОНОСЕ НОВА РАДНА МЕСТА
Компанија Rauch настала је пре једног века као породична фирма. Данас је то једна мултидисциплинарна компанија која послује широм Европе и света. Бројне су подружнице ове компаније а једна од њих се налази у нашој земљи. Сам погон за производњу сокова и концентрата налази се у Коцељеви. 2002-е године отворена је канцеларија у Београду а пет година касније је почела са радом фабрика у Коцељеви. Касније, 2012-е је отворена фабрика за прераду воћа а ове године и велики магацин. Ускоро ће почети са радом и нови погон за пуњење лименки.
–Ми смо ове године ушли у један велики развојни циклус. Прво смо завршили магацин који је на 15 хиљада квадратних метара. Један високорегални, квалитетни магацин који, ја мислим, не постоји у овом региону. Након тога, захваљујући добром и квалитетном раду, компанија је препознала наше потенцијале овде и даље ивестирала у фабрику за пуњење лименки, тако да ми можда за 15-20 дана крећемо са пуњењем лименки у нашој фабрици. То нам је омогућило да запослиммо нових 30 радника и схватамо потребу за квалитетним и добрим радницима у будућности и то је био један од разлога зашто смо се одлучили да идемо у пројекат стипендирања ученика завршних разреда школе у Коцељеви. Мислимо на будућност, на своје планове, мислимо на оно што смо ми већ у оквиру своје компаније зацртали као неку нашу визију, а то је да будемо тржишни лидер у овом региону- истакао је генерални директор Перица Алексић.
У погонима у Коцељеви до сада се радило пуњење у тетра пак и пластичној амбалажи и остваривао промет од око 50 милиона евра на годишњем нивоу, што је ову фабрику сврстало у ред великих предузећа.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa