Инфо

5. децембар 2019.5. дец 2019.
Имамо шансу за спас
ФУДБАЛ: ИГОР ЂУРКОВИЋ, ТРЕНЕР МАЧВЕ (Б)

Имамо шансу за спас

Надокнадив заостатак. Бољи против јачих противника. Недостатак среће и повреде. Повољнији распоред, важан прелазни рок
Уколико изузмемо Слогу из Богосавца, беше ово јако лоша јесен за представнике мачванског фудбала у вишим ранговима. На табелама Супер лиге, Српске лиге и Зоне, њихова имена су на дну. Пролеће ће тешко бити горе, али га чекају са зебњом свугде, чекају и у Богатићу. Опстанак Мачве међу српсколигашима је далеко четири бода, достижно, али само уз напорнији рад и играчко јачање клуба.
-Мачва као клуб, Богатић као средина и управа заслужују овај ранг, али је важно да постоји тим који може одговорити захтевима лиге, јер у супротном све горе наведено нема много ефекта. Потребна су појачања у свом линијама, пет или шест играча са српсколигашким искуством. У преговорима смо већ са некима и мислим да ћемо успети у тој намери јачања тима. Још боље ако то буде пре старта припрема – истиче тренер Игор Ђурковић.
Некадашњи тренер Прова преузео је Мачву од деветог кола, наследивши Дарка Баљака.
-Лош почетак није донео само слаб пласман на табели, већ је утицао на самопоуздање екипе и тим је био и у психолошки тешкој ситуацији. Постојали су проблеми са повредама и оно што је увек присутно у аматерском рангу, изостанак играча због пословних обавеза. Проблеми су нас пратили и даље, играли смо боље против јачих, изгубили смо бодове од Тутина и Михаиловца, где смо били бољи и у збиру је то незавидан пласман, али надокандив минус, чека нас тешко пролеће, али оствариви циљ.
Претходне године, у ово време, Ђурковић је био у сличној ситуацији предводећи Прово у истом рангу.
-Слична је ситуација. Прово је имало два бода више и за нијансу бољи тим, али Мачва је већи и организованији клуб који у том сегменту свакако заслужује најмање Срспку лигу. Верујем у успех, јер имамо и повољнији распоред. Почињемо са два меча на свом терену, већина ривала у борби за опстанак нам гостују и сигуран сам да још од нас зависи да ли ћемо успети у борби.
Почетак припрема је 10. jануара, предвиђен је рад, најпре у сали у Богатићу, а потом и на терену. Српска лига ће бити настављена 8. Марта, према актуелном календару.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa