Инфо

12. децембар 2019.12. дец 2019.
Град купио комби возило
ЗА ДЕЦУ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА ЖАБАРА, ЦЕРОВЦА И КОРМАНА

Град купио комби возило

Куповином комби возила омогућили смо деци узраста од три до пет година да свакодневно бораве овде где имају боље услове за рад и дружење
Седамнаесторо деце предшколског узраста са сеоског подручја Жабара, Церовца и Кормана од сада имају далеко боље услове за свакодневно путовање до школске установе у Корману. У жељи да допринесу повећању обухвата на сеоском подручју предшколским васпитањем и образовањем као и њиховој социјализацији и проширењу група у којима раде, Град Шабац им је обезбедио ново комби возило.
- Ово је јако лепа вест. У ова три села до сада су предшколске установе бројале двоје-троје деце у којима су малишани боравили два пута недељно. У договору са Предшколском установом „Наше дете“ донели смо одлуку да спојимо полазнике из сва три села и оформимо једну групу у школи у Корману. Куповином комби возила омогућили смо деци узраста од три до пет година да свакодневно бораве овде где имају боље услове за рад и дружење. Група тренутно броји двадесет и једно дете, а седамнастеро деце управо користи превоз овог комбија – каже председник Скупштине града Шапца, Немања Пајић.
Према речима Биљане Мрконић сарадника у Предшколској установи „Наше дете“ нема више листе чекања за упис у поменуту установу. Дошли су до циља да на сваком упису имају 100 одсто примљене деце. То им даје могућност да размишљају о проширењу обухвата, између осталог наводи да им је комби возило једно од решења.
- Осим комби превоза, ми аплицирамо на разне пројекте. Тако смо преко фондације Ђоковић отворили вртић, а сада постоји један нови пројекат „Инклузивно предшколско образовање и васпитање“ којим проширујемо обухват деце у разуђеним селима – објаснила је Биљана Мрконић.
Пројекти попут ових значајни су због деце која живе у разуђениим местима. За куповину комбија град је издвојио 5,2 милиона динара.
М.Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa