Инфо

12. децембар 2019.12. дец 2019.
ШАПЧАНИ ОД ЗЛАТА
БОКС: ЗЛАТНА РУКАВИЦА

ШАПЧАНИ ОД ЗЛАТА

Добру боксерску сезону шабачког бокса, на прави начин су заокружила два тренутно најјача имена племените вештине нашег града и велике наде свих љубитеља бокса у будућности. СЕМИЗ АЛИЧИЋ и ОМЕР АМЕТОВИЋ, два представника, два омладинца, две златне медаље на једном од најјачих турнира у Европи за категорију омладинаца, „Златној рукавици“ ове године приређеној у Лесковцу.
У тежински лакшој категорији, до 52 кг, ОМЕР АМЕТОВИЋ, трећи јуниор 2018. и трећи омладинац Европе 2019. године одбранио је титулу у својој категорији. Полуфинални жреб донео му је за ривала репрезентативца Босне, а после тријумфа, савладан је у финалу Македонац Џемаили 3:0. Осим злата Аметовић, члан клуба „Живорад Рајшић“ освојио је и признање за најбољег техничара турнира.
СЕМИЗ АЛИЧИЋ, репрезентативац из редова „Мачве“, јуниорски шампион Европе из 2018. године, борио се у категорији до 56 кг и доминантно освојио злато. Полуфинални меч је био неравноправан дуел, где је популарни „Пиња“ доминирао од првог гонга и прекидом савладао репрезентативца Босне, а у финалу, у једном од најбољих мечева Ревије, боксовао је против Арсића из Ниша. Славио је Аличић прегласавањем 2:1, иако је оцена свих да је реално требала бити једногласна победа члана Мачве.
На „Златној рукавици“ су се борили и репрезентативци: Босне и Херцеговине, Словеније, Северне Македоније и Црне Горе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa