Инфо

19. децембар 2019.19. дец 2019.
Дајемо шансу младима
ЗЕЛЕНОВИЋ ПРЕДСТАВИО СВОЈУ ПОМОЋНИЦУ МАРИЈУ РАТКОВИЋ

Дајемо шансу младима

Марија је неко ко треба да донесе нову снагу и енергију у рад нашег града. Она ће бити моја помоћница за сарадњу са младима. Захваљујући њеном знању, искуству и десетогодишњем раду на овом пољу, покушаћемо да отворимо врата младима нашег града према свету који нас окружује
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на конференцији за медије представио je Марију Ратковић, активисткињу, теоретичарку медија и радницу у култури, која ће од сада обављати функцију помоћнице градоначелника задужене за младе.
- Марија је неко ко треба да донесе нову снагу и енергију у рад нашег града. Она ће бити моја помоћница за сарадњу са младима. Захваљујући њеном знању, искуству и десетогодишњем раду на овом пољу, покушаћемо да отворимо врата младима нашег града према свету који нас окружује –рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- Приликом директног одлучивања смо уочили да је мали број младих људи учествовао у самом гласању. Директно одлучивање је најдемократскији процес који се десио ове године у Србији. Свака одлука донета без сарадње младих је против младих. Зато нам је важно да што већи број младих укључимо у свакодневни живот града и да им отворимо простор да они буду доносиоци нових идеја и нових пројеката, како би искористили свој потенцијал - додао је Зеленовић.
Марија Ратковић је истакла да ће њен рад у градоначелниковом тиму бити подељен на неколико поглавља. Први корак ка остварењу циља је „Дан отворених врата“ где ће заинтересовани грађани, посебно млади, моћи слободно да користе просторије и тако кроз учешће у заједничком раду допринесу да град постане боље и отвореније место за живот.
- Једна од битних активности којима ћу се бавити је јавно здравље које осим бриге о превенцији укључује и едукацију, пре свега младих. Поред наведеног бавићу се питањем феминизма, односно различитим пројектима у оснаживању девојчица и жена као неодвојивог дела нашега града. Отварамо град за све грађане који су попут мене, до јуче радили неформално, у партнерству са одређеним институцијама. Сматрам да овакве ствари могу да доведу до побољшања – навела је Марија Ратковић.

Отворена врата сарадње
Заинтересовани грађани Шапца, представници невладиних организација и установа културе протеклог уторка су у Градској кући имали прилику да се у оквиру „Дана отворених врата“ упознају са будућим пројектима за младе за које је задужена помоћница градоначелника за питање младих Марија Ратковић.
Присутни су били у прилици да размене мишљења, идеје и проблеме на којима ће заједно са Маријом Ратковић радити у будућности како би допринели да град постане боље и отвореније место за живот свих суграђана.
- Ово је наш први састанак којем присуствују људи са свих страна. Желим да чујем глас грађана Шапца, о томе како они замишљају моју позицију да бих могла да изађем у сусрет њиховим потребама и очекивањима. Најбитније нам је да анимирамо грађане како би се што више укључили, да бисмо смањили јаз који нас дели, и да што боље комуницирамо, сарађујемо у низу најављених пројеката у култури, јавном здрављу и другим областима за које сам задужена – казала је помоћница градоначелника за питања младих, Марија Ратковић.

М.Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa