Инфо

19. децембар 2019.19. дец 2019.
Млади чланови Библиотеке посадили дрвеће
ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ НА ВИНАВЕРОВОМ ТРГУ

Млади чланови Библиотеке посадили дрвеће

Деца су помогла у сађењу 10-ак стабала лириодендрона и изразили су задовољство што су помогли изградњи Трга који носи име по писцу и преводиоцу ког веома цене
Радови на Тргу Станислава Винавера улазе у завршну фазу. Свој допринос уређењу ове површине у уторак су дала деца чланови Библиотеке шабачке.
-Станислав Винавер је личност која је веома значајна за наш град и Библиотека шабачка се већ годинама бави тиме да не буде заборављен. Имамо и дворану која је посвећена њему. "Библишина рингераја" слави Винавера као преводиоца за децу. Код нас су оживљени ликови Тома Сојера, Алисе, Андерсенових јунака и и на тај начин најмлађе читаоце упознајемо са делом овог великог песника, преводиоца, ерудите, рекла је Александра Ердевички Томић из Библиотеке шабачке.
Деца су помогла у сађењу 10-ак стабала лириодендрона и изразили су задовољство што су помогли изградњи Трга који носи име по писцу и преводиоцу ког веома цене.
-Драго ми је што сам на неки начин допринео да се изгради Винаверов трг и да се овај знаменити Шапчанин никада не заборави. Преводио је дела за децу и на овај начин се знање о њему преноси даље, рекао је Урош Лукић.
Иако још у основној школи, деца су показала завидно знање о лику и делу Станислава Винавера.
-Нажалост, Винаверова дела не радимо у основној школи, него тек у средњој, али смо га помињали кад смо радили пројекат о Ани Франк као књижевника Јеврејина који је из нашег града. Овај Трг је нешто што ће трајати и због чега Станислав Винавер неће бити заборављен. Лепо је што смо учествовали у овоме и што можемо да помогнемо да и други сазнају нешто о нашем суграђанину, каже Јована Јањатовић.
Деци се придружио и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који је истакао важност тога да се што већи број младих укључи у све акције које се дешавају у граду.
-Лепо је видети младе чланове Библиотеке како на свом Тргу саде дрвеће. Овај град правимо управо за младе. То што они буду желели ми ћемо испунити. Неке улице и путеве претварамо у пешачке и бициклистичке стазе, озељењавамо их и тиме показујемо да мислимо о будућности. Овај трг ће бити одмориште и за наше најстарије суграђане који воле да шетају кроз свој Шабац. Лепо је да ово сви радимо заједно за наш град и нашу заједницу, рекао је градоначелник Зеленовић.

М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa