Инфо

19. децембар 2019.19. дец 2019.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

Стручњак за медије

Све могу да разумем и да схватим када је политика у питању, али људску глупост, апсолутно не могу.
Елем, човек који је својевремено на конференцији за штампу изрекао да су они, СНС, "доста трпели слободу медија" и да то даље више неће моћи тако, поново се обрушио на локалне шабачке медије. Сада се та умна докторска глава, у виду Александра Пајића, досетила да прича о медијској слици у Шапцу, и о томе како је СНС незадовољна, јер представници те странке немају могућност да се појаве на ТВ Шабац, и у новинама Глас Подриња и Подринским.
Е, па докторе Александре Пајићу, да би неко, а говорим у име своје редакције Гласа Подриња, извештавао и преносио ваше ставове о одређеним питањима, под број један - морате да нас позовете на ваше страначке конференције и догађаје, и под број два - да када позовемо некога из СНС за неки коментар да нам барем понекад да одговор на постављено питање. Да ли имате представу колико пута смо Вас звали и за изјаве и за разговоре? Лично сам Вас питао за интервју пре, чини ми се скоро две године, и Ви сте рекли - Нека, други пут. Редовно зовемо и ваше функционере који се налазе на државним функцијама у предузећима и установама и уместо одговора добијемо - мук.
Новина са традицијом дугом 75 година у нашем граду није достојна Вас и Ваше странке. Ви висе волите ове нове, контролисане, разумем, али у неке ствари се не дира. Не почиње све од Вас и Ваших, нити се завршава. Како мислите да се озбиљније бавите политиком ако нисте спремни да одговорите ин а по неко незгодно питање, а не само на она која сами себи постављате? Сутра ћете, ко зна у СНС је све могуће, постати неки министар и шта ће онда да се деси. Пинк напред, остали стој. Не бива то, поштовани докторе.
Да Вас питам и ово, докторе наука. Како то да Вам Глас Подриња одговара када треба да се испрате нека дешавања у Медицинској школи где сте и даље главни баја, без обзира што та школа има своју директорку? За школу смо подобни, а за странку коју, барем трећински Ви водите, нисмо? Зашто мислите да нам је проблем да објавимо неку Вашу, или изјаву неког Вашег страначког колеге. Ви у друштву министра просвете Младена Шарчевића и председника Скупштине општине Коцељева Верана Матића не умете ни да се јавите људима из Гласа Подриња, за разлику од њих. Да ли мислите да ћемо да паднемо толико ниско па да у нашим новинама објављујемо изјаве које дајете за страначки билтен у виду телевизије КЦН Запада? Е, па извините - нећемо.
Ако Вам сметам ја, има редакција Гласа Подриња и бољих и паметнијих новинара од мене, па позовите њих на конференцију за штампу понекад. Да ли хоћете да напишем овде јавно како се раде ти извештаји са тих конференција Вас и Ваших страначких колега? Или још боље, да Вас подсетим да је ван предизборне кампање Законом забрањено закуп телевизијског простора, односно емисија.
Поновићу милионити пут, Ваш шеф Александар Вучић не забрањује ниједном новинару, ма из које редакције био, да присуствује његовим конференцијама за штампу. Чега се ви бојите да на Ваше конференције долазимо ми из Гласа Подриња и колеге са ТВШапца и Подринских? Или можда треба да будемо дрски и да непозвани долазимо на Ваша дешавања. Знате како, пристојан човек ни на кафу не иде код некога ако није позван.
Ти силни стручњаци који Вас припремају за јавне наступе и уче како да се понашате у јавности нису Вас научили основну лекцију - никада немојте да правите непријатеље од новинара, а ви то управо радите. Мало о комуникацији бисте могли да научите и од вашег колеге Бобана Бирманчевића. Он се за разлику од Вас јави на улици и некоме ко не мисли као СНС. Он је за разлику од Вас доктор за неке ствари.
Све док новинаре будете делили на своје и туђе, што радите, од Вас не може бити нормалан политичара. Што пре то схватите, можда постоји нада да од Вас нешто и буде. У супротном, прича о не полагању испита из пливања ће Вас пратити до краја живота.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa