Инфо

19. децембар 2019.19. дец 2019.
Година знања
ДЕВЕТИ РОЂЕНДАН ЦЕНТРА ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

Година знања

Бројни догађаји, активности, семинари и ове године су привукли огроман број деце и одраслих жељних да усвоје нова и обнове стара знања, на мало другачији начин
Центар за стручно усавршавање на Летњиковцу протеклог четвртка је обележио девет година постојања. Прослави су присуствовали пријатељи и сарадници, а истурено одељење Основне школе "Јован Цвијић" из Петловаче спремило је за ову прилику представу "Уморна мајка" по тексту учитеља Веска Исаиловића.
-Школа има богату сарадњу са ЦСУ кроз реализацију научно-популарних предавања, угледних часова и других облика наставе у простору Парка науке и Центра. Наша сарадња траје низ година уназад и ми смо заиста захвални пре свега директору Центра Бранку Филиповићу на позиву да учествујемо у обележавању овог дана, рекао је Владимир Симовић.
Бројни догађаји, активности, семинари и ове године су привукли огроман број деце и одраслих жељних да усвоје нова и обнове стара знања, на мало другачији начин.
Организован је велики број стручних семинара, конференција, предавања, презентација, обука... Наука је представљена из занимљивијег угла, а експерименти су постали дечја игра.
-Ова година је била бурна. Имали смо много догађаја, обележавања важних дана, радионица... Покренули смо целодневну наставу код нас у Центру, затим огледне и угледне часове. Поред свих тих лепих ствари за школе, покренули смо и образовање за одрасле. Изашао је конкурс за основну информатичку обуку, а у обуку ће бити укључене и незапослене особе. ЦСУ је отворио врата свим школама и деци која су могла да уживају у нашој установи, изјавио је директор ЦСУ Бранко Филиповић.
Око 5.000 деце посетило је ЦСУ и највећи понос установе - Парк науке у ком се тренутно налазе 32 инсталације.
Током ове године у ЦСУ је између осталог реализован квиз “Знањем кроз свет”, пројекат који је трајао два месеца. Сваке суботе у марту и априлу шабачки основци су могли да провере и употпуне своје знање у области биологије, географије, историје и српског језика и књижевности.
Заједно са Техничком школом организовали су Фестивал роботике и дигиталне фабрикације. Фестивал су подржале домаће и стране компаније.
Ове године је одржан и први Дечји летњи фестивал у Великом парку. Мобилне инсталације из Парка науке накратко су пресељене на ову локацију где су најмлађи Шапчани могли да се упознају са њима.
ЦСУ Шабац био је један од 14 центара у којима је организована Европска ноћ истраживача. Током седам дана љубитељи науке могли су да уживају у бројним садржајима, а и они који науку мање воле могли су да је упознају из другог угла.
На свим активностима које је ЦСУ организовао ове године било је више од 26.000 учесника. Овај број је пре само три године био гоотово двоструко мањи.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa