Инфо

19. децембар 2019.19. дец 2019.
Посета болесном другу
УДРУЖЕЊЕ ВОЈНИХ ПЕНЗИОНЕРА

Посета болесном другу

Маринко, због болести, у последње време није активан у Удружењу али га никада није заборавио. При сваком сусрету или телефонском разговору он се интересује шта се ради у Удружењу, има ли нових чланова, шта сада раде чланови
У Удружењу војних пензионера Шабац, поред осталих, значајна обавеза чланова Градског одбора је да посећују своје старије и болесне другове, да их информишу о раду Удружења и другим активностима и да самом посетом утичу да њихово здравље буде боље. Свака од ових прича о посети болесним другарима је прича за себе.
Почетком новембра делегација УВП Шабац у саставу Ђорђе Момчиловић, Милица Бањац и Радмила Косанић посетили су у кући свог доброг и старог друга Маринка Антонића, који је у ранијем саставу био врло успешан подпредседник, запажен од чланова по несебичном залагању у пружању помоћи свим члановима у разним захтевима за остварење својих права и нарочито по стручном вођењу финанасијске документације Удружења.
Маринко, због болести, у последње време није активан у Удружењу али га никада није заборавио. При сваком сусрету или телефонском разговору он се интересује шта се ради у Удружењу, има ли нових чланова, шта сада раде чланови.
У двочасовном дружењу приликом посете колега Маринко и супруга му Марија били су веома добри домаћини и пре свега срећни што им колеге долазе у посету. Угостили су их колико је требало. Сви се од раније добро познају па су имали много тема да се подсете. Обавезно су се сетили заједничкох сусрета на свечаностима и излетима. На крају посете као заједничко мишљење намеће се закључак: овакве посете болесницима и изнемоглим друговима најбоља су терапија за здравље и дуг живот, и да овакве терапије буду чешће и код више болесних другова, на опште задовољство и болесних и активних чланова Удружења.
Стеван Стојановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa