Инфо

19. децембар 2019.19. дец 2019.
Тим који добија
Де Хеус - лидер у производњи хране за животиње

Тим који добија

Континуитет компаније као породичног предузећа, базиран на доброј, партнерској сарадњи са локалним фармерима. Подстицај за пољопривредни развој и напредак у свим срединама. Савети и препоруке за сточаре у складу са индивидуалним потребама. Константан раст, иновације у индустрији хране за животиње широм света
Уколико бисмо просечног сточара у Србији упитали да ли своди рачуницу колико кошта дневни оброк за краву и колико је данас исплатива производња млека, у већини случајева одговор, вероватно, не би увек био позитиван. Ипак, уз прави избор хране и минимална улагања могуће је остварити добру, квалитетну производњу о чему сведочи и породица Божић из Маова.
Сточарством се баве деценијама. Тренутно на фарми имају 160 млечних крава расе холштајн, од тога 120 у мужи. Иако је реч о високомлечној сорти, крајњи исход условљен је адекватном исхраном као подстицајем за остваривање жељених резултата. Квалитетним, добро одабраним и избалансираним Де Хеус оброцима принос млека на дневном нивоу повећан је за 600 литара, што је у поменутој рачуници значајна ставка каже домаћин Милорад Божић.
-Квалитет хране је најлакше проверити код музних крава. Већ након неколико дана може се видети да ли даје резултате, или не. Повећан обим млека је од изузетног значаја за сточарску производњу. Уколико на дневном нивоу добијем 600 до 700 литара више, није тешко израчунати колико је то месечно, или годишње. Не само по питању количине млека, него и профита. Када нешто производимо очекујемо и одређену добит. Већа производња увек изискује и већа улагања, а профит на крају покаже колико је улагање био исправан потез. Сада са истим средствима и постојећим стадом добијем више млека и то значи бољу зараду. Једноставна математика и економија - појашњава Божић и наводи да је препознатљив интернационални квалитет био пресудан да своје поверење укаже Де Хеусу.
-Приметио сам да краве дају мање млека са концентратом који сам раније користио и због тога сам се одлучио за компанију која послује и ван Србије, поседује реноме, искуство и квалитет у производњи хране за животиње - додаје Милорад који на дневном нивоу са своје фарме испоручи 4.000 литара млека за прераду.
Чланови породице Божић обрађују 60 хектара земље како би припремили неопходну силажу за прехрану стоке. Иако је она енергетски носилац оброка, да би се искористио потенцијал расе холштајн мора бити употпуњен протеинским делом што је предност Де Хеус концепта исхране. Ова компанија једина на тржишту производи супер концентрате прилагођене потребама сваке фарме што сточару знатно олакшава посао у процесу производње, штеди драгоцено време и даје позитивне резултате. Искусан и стручан Де Хеус тим пољопривреднику даје најбоље савете, препоруке, и нуди решења узимајући у обзир потребе и специфичности сваке фарме како би произвођач добио специјално формулисану сточну храну, а све у циљу постизања оптималних резултата, уз минимална улагања.
-Крава је преживар и мора у својој исхрани да има 60 процената кабастог и 40 концентрованог дела оброка, али је важно тих 40 одсто буде што квалитетнијег састава. Формулација наших супер концентрата је таква да се могу одмах давати стоци. Наш технолог процењује кабасту храну у сваком газдинству и на основу тога проналази најбоље решење за животиње, како би оне биле здраве, репродуктивно способне, а ниво производње се знатно подигао на виши степен, те су самим тим и фармери задовољни. Уз овакав приступ постајемо дугорочни партнери на обострано задовољство. Смањујемо улагања, а повећавамо зараду што пољопривреднике чини конкурентним, стабилним произвођачима на тржишту- појаснио је Дејан Рељић, Де Хеус специјалиста за исхрану преживара.

Знања и искуства стечена у преко 50 земаља широм света уз сарадњу са водећим истраживачким институтима, и матично одељење за истраживање и развој компаније Де Хеус, као и истраживачке установе и лабораторије где се анализирају потребе сваке фарме доносе нова знања и унапређење квалитета производње. Акумулирана глобална сазнања и искустава, доступна су Де Хеус специјалистима, а кроз посебно прилагођена решења доступна сваком фармеру појединачно.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa