Инфо

19. децембар 2019.19. дец 2019.
Слава у години јубилеја
ЦЕРСКИ МАРШ ОБЕЛЕЖИО СВЕТОГ АНДРЕЈА ПРВОЗВАНОГ

Слава у години јубилеја

Удружење грађана "Церски марш" у петак је обележило крсну славу Светог Андреја Првозваног. Ово је година када Церски марш обележава 10 година постојања.
Манифестација које је почела са 50-ак ентузијаста који су прве године пешке стигли до Текериша, ове године је окупила 3.000 људи из целе Србије и Републике Српске.
-Ми у Церском маршу бавили смо се суштином нашег српског бића, тиме како је у најтежим временима наш народ показао своје најбоље и најлепше одлике. Верујемо и данас да тај пут који пређемо и споменик на Церу представља симбол гена који су нас небројено пута у нашој историји спасли. Представља и пут којим треба да идемо. Сећајући се сваке године церских јунака ми се сећамо ко смо, шта смо и одакле смо и то је темељ на коме градимо своју будућност, рекао је Божидар Катић, председник УГ "Церски марш".
Одмах по завршетку једног Церског марша почињу припреме за следеће. Чланови Удружења верују да ће се, традиционално, следеће године окупити још већем број људи удружених у идеји да одају почаст славним прецима и церским јунацима на путу дугом више од 35 километара.
м.м.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa