Инфо

19. децембар 2019.19. дец 2019.
Спој младости и искуства
ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА ЂИДО У БОГАТИЋУ

Спој младости и искуства

Као и обично на крају ове календарске године Фолклорни ансамбл “Ђидо” из Богатића, пред великим бројем љубитеља изворне игре и песме у сали Дома културе, ове варошице приредио је годишњи концерт, под називом “Еј ноге лаке, ала праве цаке...”
Више чланова (младих, мало старијих, чланови првог састава и ветерани) овог прослављеног ансамбла који ради у оквиру Културно-образовног центра Богатић и освојио је бројне награде у свету и код нас, афирмишући тако и крај, одакле долазе извели су: Влашке обредне игре (Дубочке краљице), Старобосанско нијемо коло из Гламоча, Игре из околине Лесковца, Чобанско надигравање “Тројно”, Буњевачке игре, Сплет дечјих игара, Банатске мотиве, Игре и песме из Црноречја, Игре из околине Београда, Игре из Мачве и Веселе Шопске игре. Наступили су вокални солисти: Стево Савић, Мина Ђукић, Ана Ковић и изворна певачка група “Ђидо”. Народни оркестар ансамбла свирао је “Арапско Кокоњеште”.
“Ђидо” је већ по традицији наградио своје најверније чланове за пет, десет, петнаест и двадесет година верности колективу.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa