Инфо

14. јул 2011.14. јул 2011.
ЗЛОУПОТРЕБЕ НА ТРЖИШТУ РАДНЕ СНАГЕ

РАД НА ЦРНО ЗА КОРУ ХЛЕБА

У Мачванском управном округу Одељење инспекције рада годишње контролише преко три хиљаде привредних субјеката. Злоупотребе у области радних односа и рад на црно најчешћи су и највише се понављају у угоститељству, грађевинарству и у области одржавања моторних возила. Највећи проблем у контролисању радних права почива у пристајању људи да раде под било каквим условима, по принципу „дај шта даш, само да зарадим хлеба“. Инспекција би постизала веће резултате кад би радници пријављивали злоупотре&
У протеклих шест месеци, од 1. јануара, до 30. јуна ове године, Одељење инспекције рада за Мачвански управни округ извршило је 1.444 инспекцијска надзора из области радних односа, безбедности и здравља на раду. Начелник одељења ове инспекције, Данило Недељковић, каже да је то само илустрација свакодневне активности, јер она годишње изврши преко 3.000 контрола из своје надлежности.
- Од јануара до краја јуна ове године, поред поменутих надзора, извршили смо и 16 надзора поводом тешких повреда на раду. На срећу, није било колективних повреда на раду, ни повреда са смртним исходом, а међу контролисаним привредним субјектима није било ни професионалних обољења - констатује Недељковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa