Инфо

26. децембар 2019.26. дец 2019.
За будуће шампионе
Дан “Натине” школе у новоизграђеној фискултурној сали

За будуће шампионе

Школа уз пригодан програм прославила рођендан. Отворена дуго очекивана фискултурна сала. База за будуће спортске шампионе. Вредност радова 40 милиона динара финансираних из буџета Града
Пре скоро шест деценија, првог септембра 1960. године, 1.147 ђака поносно је село у клупе новоизграђене градске основне школе у Шапцу „Ната Јеличић“. Ова осмолетка изнедрила је генерације талентованих ученика, врсних спортиста, а 59. рођендан обележен је отварањем фискултурне сале.
У присуству представника Града, руководства школе, пријатеља, родитеља, бивших и садашњих ученика рекреативним часом физичког васпитања у дуго очекиваном објекту почела је прослава Дана школе. Спортска дворана недостајала је овој образовној установи од оснивања.
-Деца, родитељи и наставници дуго су чекали на спортску салу у Натиној школи. Оно што је било давно обећање сада је испуњено. Имамо модеран, квалитетан објекат за сву децу. Да није било ове школе и њеног дворишта, вероватно не би било ни „Металопластике“, нити великих успеха нашег најтрофејнијег клуба. Одавде су поникли први шампиони. Садашњим и будућим ученицима, као и свим младим Шапчанима желим да буду успешни у спорту, али и у даљем образовању. Постану шампиони спорта, знања, умешности у пословима којима се буду бавили у будућности - рекао је градоначелник Небојша Зеленовић и најавио да ће у наредном периоду бити реконструисано двориште Натине школе, ОШ “Јанко Веселиновић”, “Николаj Велимировић“ и Економско-трговинске школе “Стана Милановић”.
-Важно је да наше школе поприме изглед модерних објеката налик на оне у Европској унији. То ће бити реализовано у сарадњи са тимом наших младих архитеката, јер смо показали да са мало новца можемо да урадимо добре и квалитетне ствари, као што је сала у Натиној школи - закључио је Зеленовић.
Натину школу похађа 717 ђака, 600 у матичној установи и 100 у издвојеном одељењу у Дреновцу. Новом фискултурном салом ученици и наставници имаће боље услове за спортске активности како би и генерације које стасавају постизале врхунске резултате.
-Уколико нешто довољно дуго сањамо то се и оствари, а изградњом сале испуњен је сан свих који су похађали нашу школу. Без обзира на услове у којима су извођени часови физичког васпитања увек смо имали запажене резултате, а сада очекујем да ћемо бити још успешнији у својим подухватима - истакао је директор школе Зоран Старчевић.

Теодора и Никола вредно тренирају и потајно маштају о новим спортским успесима.
-Одбојком се бавим већ пет година и морала сам да идем у друге школе на тренинге. Сада ће другари долазити код нас и сигурно ће нам нова сала много значити, јер је важно да се сви бавимо спортом - појаснила је Теодора Николић.
-Сада ћемо још боље тренирати и можда отићи на такмичења ван земље у региону. Часове физичког раније смо имали напољу када је лепо време или у ходнику школе - рекао је Никола Милутиновић.


Вредност радова финансираних из буџета града Шапца износила је око 40 милиона динара. Фискултурна сала површине 600 метара квадратних је у потпуности опремљена свим неопходним елементима извођење наставе уз две свлачионице, наставничку канцеларију и добру повезаност са школском зградом.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa