Инфо

26. децембар 2019.26. дец 2019.
Размена искуства и знања
Студијско путовање ученика и професора Шабачке гимназије у Цеље

Размена искуства и знања

У периоду од деветнаестог до двадесет и првог децембра на студијско путовање у Цеље кренуло је двадесет и осам ученика Шабачке гимназије, у пратњи Биљане Дробњак- мастер педагога, педагошког саветника и Синише Мозетића- професора математике, који су организатор и ових сусрета, Весне Савић – помоћника директора Шабачке гимназије и Јелене Топаловић Петровић, помоћника градоначелника.
Њихов домаћин била је Прва гимназија у Цељу. Ово је био почетак другог круга узајамних посета, а потписивањем Меморандума о сарадњи дружење би требало да постане традиционално. Шапчани су, одмах по доласку, били на градском божићном дружењу код градоначелника Цеља. Затим су се упутили ка Школи, где су их дочекали домаћини и побринули се за удобан смештај и дружење са гостима из Шапца. Ученици су посетили термалне базене Лашко, како би се освежили после напорног пута. У вечерњим сатима, заједно са пратиоцима, били су гости на свечаном Годишњем концерту Прве гимназије. Веома квалитетан музички програм извело је преко стотину садашњих и бивших ученика Прве гимназије, а специјално изненађење за госте из Шапца била је музичка нумера "Лутка", групе САРС.
Наредног дана, у петак, остварен је радни део посете, обиласком Школе и посетом часовима. Шабачка делегација била је импресионирана нивоом опремљености Прве гимназије, којој је Европска унија донирала преко осам милиона евра, размењена су позитивна педагошка искуства и на нивоу ученика и професора, а највећи утисак оставили су ред и дисциплина, праћени великим узајамним поштовањем свих учесника у животу и раду Школе.
У поподневним и вечерњим сатима ученици су имали слободно време и провели га по предлогу љубазних домаћина. Одрасли чланови делегације су посетили погоне пиваре Лашко и упознали се са технологијом израде пива, а затим били почасни гости на годишњем завршном дружењу професора Прве гимназије. Непогрешиви диригент свих дешавања, као и водећи у непосредности,искрености и топлине са којом су дочекани гости из Шапца, био је неуморни директор Прве гимназије. др Антон Шепетавц.
У суботу, последњег дана посете, на програму је била заједничка посета Археолошком музеју Цеља.Након посете музеју разговарало се о правцима и унапређењу даље сарадње. У раним поподневним часовима уследио је срдачан растанак са домаћинима и повратак за Шабац.
Посета ученика и професора Прве цељске гимназије је договорена за март наредне године.У припреми је квиз :" Иван Цанкар - Лаза Лазаревић, Јуриј Вега- Михаило Петровић Алас, Иво Данеу – Радивој Кораћ" мешовитих словеначко-српских екипа, ревијалног карактера, који има за циљ учвршћење пријатељских веза два братска народа и упознавање са њиховим вредностима.
По повратку у Шабац, сви учесници ове посете мишљења су да би оваквих и сличних студијских путовања требало да буде што више, јер се њима промовише и унапређује све што је добро и лепо у школама, градовима и државама које у њима учествују.
Синиша Мозетић, професор математике Биљана Дробњак, педагошки саветник

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa