Инфо

26. децембар 2019.26. дец 2019.
Претпразнично даривање Јевремоваца
ШКОЛСКЕ АКТИВНОСТИ

Претпразнично даривање Јевремоваца

У суботу, 21. децембра, ђаци Основне школе ''Јеврем Обреновић'' у сарадњи са другарима из Музичке школе ''Михаило Вукдраговић'' учествовали су у Божићном базару који се одржао у Јевремовој улици.
Они су, уз подстицај својих наставника, израдили велики број новогодишњих и божићних честитки, украса, али и направили многе укусне посластице.
Тако су грађани Шапца могли да купе слатке колачиће са циметом, чоколадне мафине или да засладе своја непца неодољивим куглофом.
Могле су се чути и празничне песме на неколико страних језика: Jingle Bells, Deck the Halls, We Wish You a Merry Christmas, Girotondo di Natale, Schneeflöckchen Weißröckchen. Пролазници нису могли, а да не застану и уживају у веселим мелодијама, а понеки су и стидљиво певушили ''Звончићи, звончићи, звоне на сав глас...'' заједно са распеваним ђацима.
Вредни ученици пажљиво су припремали сваки детаљ на часовима страних језика, ликовног и музичког. Правиле су се честитке, новогодишње декорације, украшавали панои, смишљали рецепти, увежбавале песме...
Узбуђени и са осмехом на лицу, дошли су у договорено време и заузели своје позиције. Једни су били вредни продавци на штанду, други су ишли са послужавницима у рукама и нудили суграђанима шаролике ђаконије, док су трећи неуморно певали у хору.
Све ово није било без разлога. Прикупљена је значајна сума новчаних средстава, која је намењена у добротворне сврхе.
Захваљујемо се свим добрим људима који су учествовали у овоме и тиме допринели да многим људима улепшамо празничне дане. Желимо вам срећне новогодишње и божићне празнике!

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa