Инфо

26. децембар 2019.26. дец 2019.
КАПИТЕН ЂОРЂЕ
ВАТЕРПОЛО: ВК „ШАБАЦ“

КАПИТЕН ЂОРЂЕ

Члан Ватерполо клуба ШАБАЦ најзаслужнији за освајање сребрне медаље у Кувајту. Међу водећим стрелцима и у идеалној постави Светског првенства. Наступао и Павле Гавриловић
За двојац шабачких ватерполиста сезона је потрајала мало дуже. За то је „крива“ њихова добра игра и пут до краја планетарног шампионата у Кувајту. ЂОРЂЕ ВУЧИНИЋ и ПАВЛЕ ГАВРИЛОВИЋ, бек и голман шампиона Србије, Ватерполо клуба „Шабац“ , донели су сребро за Светског јуниорског првенства у Кувајту. Бранећи боје Србије, допринели су у остваривању шест победа, а само једном су осетили пораз. Осим тимског успеха, заслужили су и појединачне похвале.
ВУЧИНИЋ је био капитен репрезентације коју је селектовао Урош Стевановић, а због чега је вођа, показао је и на Првенству постигавши 18 голова и носећи успешно терет носиоца игре тима. За своје игре награђен је и местом у идеалној постави Светског шампионата. ГАВРИЛОВИЋ је искористио пружену шансу и од дописника из Азије, проглашен за откровење турнира.
Србија је најпре освојила прво место у групи са: Хрватској, Јапаном, Јужном Африком и Кувајтом. У четвртфиналу је боља од Црне Горе, у полуфиналу од Италије, а у финалу је изгубила од Грчке.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa