Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.
Испарио Мартиновићев „подвиг“
САЈТ БЛИЦА ЗАМЕНИО НАСЛОВ У ИЗВЕШТАЈУ О ИНЦИДЕНТУ У СКУПШТИНЕ

Испарио Мартиновићев „подвиг“

Инцидент који се недавно десио у Скупштини Србије показао је, између осталог, каква је слобода штампе у Србији.
Председник Двери Бошко Обрадовић ушао је у скупштинску салу заједно са својим партиксим колегом и унео транспаренте на којима су биле исписане поруке у вези са актуелном кризом у Црног Гори. На једном од транспарената је писало и – Вучић=Мило.
То је посебно иритирало шефа посланичке групе СНС Александра Мартиновића који се залетео ка ппосланицима Двери и у кошкању им одузео транспаренте. Одреаговао је Обрадовић тако што је одгурнуо Мартиновића и настао је тотални хаос, али није био тако драматичан као шпто се у први мах учинило.
Један од најпосећенији информативних сајтова у Србији Блиц објавио је ову информацију, пропраћену и фотографијом, уз наслов: ОПШТА ТУЧА У СКУПШТИНИ –Александар Мартиновић насрнуо на посланика Двери, Бошко Обрадовић га оборио. Овај наслов је релативно тачан приказ онога што се десило у парламенту са том задршком да Мартиновић ипшак није био оборен, покшто је све време био на ногама.
А, онда је уследила корекција. Иста вест, са истом фотографијом је замењен другм насловом: БРУКА У СКУПШТИНИ – Општа туча усред седнице, Бошко Обрадовић оборио Мартиновића. Нигде ни слова да је Мартиновићев „подвиг“ био тај који је довео до малте не праве туче, уз још једну напомену да га нико оборио није. Шта је и ко је натерао редакцију Блицовог сајта на ову преправку не знамо, можемо само да претпоставимо, али и Курир и Информер су могли да им позавиде на оваквом наслову и извртању чињеница.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa