Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.
Средњошколци и екологија
РАДИОНИЦА „ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА“

Средњошколци и екологија

Пројекат „Circle“ спроводе чланови Департмана за инжењерство заштите животне средине Факултета техничких наука из Новог Сада, уз финансијску подршку Амбасаде Сједињених америчких држава у Београду
У оквиру пројекта „Циркуларна економија у мојој општини Circle“ у шабачкој средњој Стручној хемијској и текстилној школи, одржано је предавање на ову тему. Средњошкoлци су били у прилици да прошире и стекну нова знања о принципима циркуларне економије, и њиховој важности за управљање комуналним отпадом на локалном нивоу.
- Стручна хемијска и текстилна школа трећу годину за редом сарађује са нама и учествује у нашим пројектима. Реч је о новом начину приступа решавању еколошких проблема, о проблемима заштите животне средине где се тежи одрживој природи и развоју. Настојимо да не долази до отпада, и да онај који настане искористимо као ресурс. Препознали смо генерацију средњошколске популације као јако важну у формирању друштва, јер информације које добију од нас после шире у својој околини. Пројекат има пролонгирано деловање. Oве три године показале су да оваква предавања остављају велики утисак на њих, да се и сами едукују у форми заштите животне средине – појаснила је Бојана Зораја, асистент на Факултету техничких наука у Новом Саду, која је била у улози предавача.
Пројекат „Circle“ спроводе чланови Департмана за инжењерство заштите животне средине Факултета техничких наука из Новог Сада, уз финансијску подршку Амбасаде Сједињених америчких држава у Београду. Поред Шапца пројекат се реализује и у другим средњим школама широм Србије: Нови Сад, Београд, Лозница, Сомбор,Суботица, Вршац, Руски Крстур, Врбас и Бечеј.
М.Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa