Инфо

16. јануар 2020.16. јан 2020.
КОЊИЧКИ СПОРТ

Празнични успеси Sabrine Sarine и Krune

Традиција је одржана и овога пута, прво тачно у подне на хиподрому у Шапцу, а потом и на Божић 2020. године на спортском борилишту галопера у Богатићу, одржане су по две галопске и по једна галопска трка у сулкама. У оба случаја тријумфовала је у галопу на 800 метара Sabrina Sarina, власништво Станковића. У седлу победнице био је Тика Вујковић, док је само у Богатићу у галопској трци “Божић”, на истој дужини ( 800 метара) победила Kruna власништво браће Госпавић, коју је јахао Шашић.
Љубитељима овог динамичног спорта хладноћа није сметала, а осим узбуђења које су им приредили љубимци, загревању је допринело и служење куваног вина и ракије.
У наступајућој години Шапчани обележавају 200 годишњицу од првих галопских трка у овом крају, док ће Коњички клуб “Мачванин” у Богатићу обележити 70. годишњицу постојања.
- Уверен сам да ће постављене баријере у оба случаја, поред стазе допринети знатно безбеднијим тркама галопера. Предузимамо и мере да главна тркачка стаза, као и до сада буде добро припремљена, а хиподром у Шапцу је одавно постао и познато туристичко место у које знатињељници радо долазе. Учинићемо све да новим садржајима обогатимо понуду ове “зелене оазе” у граду, каже Александар Драгојевић, директор хиподрома у Шапцу.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa