Инфо

16. јануар 2020.16. јан 2020.
Хуманост на делу
Делегацијa Мачванског управног округа у Вуковару

Хуманост на делу

Поводом недавних божићних и новогодишњих празника, који уносе радост и весеље у сваки дом и посебну радост у дечја срца, Мачвански управни округ је организовао акцију прикупљања средстава за куповину новогодишњих пакетића намењених деци у Заједничком већу општина у Вуковару. У овој хуманитарној акцији, која је организована у сарадњи надлежних органа Републике Србије, градова и општина Мачванског управог округа и Заједнице већа општина у Вуковару прикупљено је 325 пакетића.
Свечаност уручења поклона Срђану Јеремићу, председнику Заједничког већа општина у Вуковару уприличена је 30. децембра 2019.године.Овом значајном догађају присуствовао је и Генерални конзул Републике Србије у Вуковару Милан Шапић.
Делегацију Мачванског управног округа предводио је начелник Владан Красавац, који је био и координатор ове хуманитарне акције. У делегацији су били и Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуоправе Иван Бошњак и Слободан Симић.
-Уз несебичну помоћ градоначелника Лознице Видоја Петровића,председника општина Крупањ, Ивана Исаиловића, Мали Зворник, Зорана Јевтића, Љубовије, Милована Ковачевића, Богатић, Ненада Бесеровца, Владимирци, Милорада Милинковића и Коцељева, Душана Илинчића обезбеђено је 300 пакетића за српску децу у Вуковару. Шабачка Месна заједница"Баир" је обезбедила 25 пакетића српској деци у Кућанцима, родном месту Патријарха Павла. Ово је прилика да свим дародавцима упутим изразе захвалности и дивљења на хуманом гесту, који по први пут чини Мачвански управни округ. На овај начин желимо да подстакнемо и друге хумане људе да се одазову сличним акцијама, које ће Мачвански управни округ у наредном периоду реализовати. Брига о Србима ван граница Републике Србије, а посебно о младим нараштајима, трајног је катрактера и ми ћемо је убудуће доследно спроводити- рекао је присутнима у свом обраћању начелник Владан Красавац.
Генерални конзул Републике Србије Милан Шапић и председник Заједничког већа општина у Вуковару Срђан Јеремић су изразили велику захвалност на поклонима које су примили у име најмлађих становника Вуковарско-сремске жупаније. У Пакрац ће бити достављено 50 пакетића, 250 пакетића у Вуковарско-сремску жупанију, а 25 пакетића у Кућанце. На овај начин ће 325 српске деце, скромног имовинског стања, добити поклоне за наступајуће празнике.
Делегација Мачаванског управног округа је током свог боравка посетила Православну цркву у Вуковару и обишла Српски дом.
Договорено је да оваквих посета буде и у наредном периоду.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa