Инфо

16. јануар 2020.16. јан 2020.
Да се никада не забораве
Годишња изложба слика чланова УЛС „Круг 10“

Да се никада не забораве

Изложба чланова Удружења ликовних стваралаца "Круг 10“ на Мишару. Потомци српским јунацима Великог рата и храбрим ратницима
Традиционално, Удружење ликовних стваралаца "Круг 10" и Задужбинско друштво "Први српски устанак" окупљањем чланова, поштовалаца уметности и стваралаца у Галерији на Мишару одају почаст прецима.
-Мали Божић је идеална прилика да се присетимо свих знаменитих људи, догађаја из наше прошлости и да уз уметности славимо. Чланови "Круга 10" свакако доприносе култури нашег града- истакао је председник Задужбинског друштва "Први српски устанак" Стеван Симић.
"Потомци - српским јунацима Великог рата" назив је годишње изложбе слика. Жеља је да се сачува сећање на прошлост и остави у аманет младим нараштајима.
-Годишња изложба је круна рада током 12 месеци. Када објединимо потомке и поштоваоце Великог рата, мишарских јунака већ смо учинили велики корак у подсећању наше деце да чувају традицију и буду поносни - рекла је председница УЛС „Круг 10“ Светлана Цеца Жегарац.
Као и на претходне три поставке сликара ентузијаста „Круга 10“, са достојанством и поштовањем, још једном исказали су дубоко поштовање према сенама јунака Мишарске битке, предвођене Карађорђем и српских бораца Великог рата, увек са јединственом поруком за младе генерације, „ДА СЕ НИКАДА НЕ ЗАБОРАВЕ", заједничка је порука Удружења.
Поставка је на Мишару отворена до 21. јануара, а потом ће бити изложена у галерији у ТЦ „Тина“.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa