Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.
У Шапцу 77 нових предузећа
Начелница Одељења за локални
економски развој Виолета Шестић

У Шапцу 77 нових предузећа

Данас је у граду Шапцу 77 предузећа и 390 предузетника више у односу на претходну годину. Када узмемо у обзир да, поред предузећа и предузетничких радњи, постоје и компаније које су прошириле своје производне делове, не чуди нас много званичан податак да у Шапцу данас ради више од 40.000 особа
-Можемо да будемо поносни на постигнуте резултате у 2019. години у области привреде који ће нам дати ветар у леђа да наредне године будемо још бољи. Данас је у граду Шапцу 77 предузећа и 390 предузетника више у односу на претходну годину. Када узмемо у обзир да, поред предузећа и предузетничких радњи, постоје и компаније које су прошириле своје производне делове, не чуди нас много званичан податак да у Шапцу данас ради више од 40.000 особа. Ово представља и повећање броја запослених у односу на 2018. годину за 2.104. Већи део фирми са собом вуче бројне позитивне резултате који се не огледају само у повећању броја запослених. Град Шабац, у складу са тим, бележи и раст просечне нето зараде која према последњим подацима износи 47.782 динара.

Северозападна радна зона је највећа развојна шанса нашег града. Данас у њој послује 28 компанија, пет компанија је проширило своје капацитете, а шест је у поступку изградње нових. Само у току ове године продато је још пет парцела, што значи да ћемо наредне године имати пет нових градилишта у овој зони и нових погона где ће наши суграђани моћи да нађу посао. Сви ови резултати препознати су и од бројних међународних институција.
Сигурна сам да ћемо заједно у наредној години направити још боље резултате.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa