Инфо

14. јул 2011.14. јул 2011.

НОВИНАРСКА РЕГАТА

У организацији београдског друштва “Краљевски ред витезова“ друштва из Рашке “Спуст без граница“ и ТО Рашка у Рашкој, прошлог викенда је одржана новинарска регата или сплаварење реком Ибром, под називом регата „Тврђава“.
Потписник ових редова, који се бави ад хок новинарством, пре свега на еколошке теме, у овом листу и у другим листовима, добио је позив, с обзиром и да поред тога води еколошку организацију која између осталог, има задатак да заштити природне и културне вредности. Овим је незванично представљао и овој лист и своју организацију.
На регати су учествовали новинари из београдских листова и у мањем броју из унутрашњости. Зашто се нису одазвали у већем броју, то је можда више одраз економског положаја медија, иако је овом приликом све било бесплатно. Мислим, да увек морамо имати у виду ону узречицу која је мало отрцана “Упознај домовину да би је више волео“ или кинеску “Боље једном видети него сто пута чути“. Пошто наши грађани из познатих резлога све мање путују, задатак медија је и тај, да им приближи део тих догађања или места у којима новинари бораве, поготову што се ми налазимо у таквом подручју где таквих регата нема, а оне сигурно постају изазов за младе, али не само за њих, јер и ту учимо и храбрости, јер је овај живот пун вртлога и вирова, које морамо током овог нашег живота савладати, ако хоћемо да будемо успешни.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa