Инфо

16. јануар 2020.16. јан 2020.
ВЕРУЈЕМО У ОПСТАНАК
ФУДБАЛ: ПРИПРЕМЕ МАЧВЕ

ВЕРУЈЕМО У ОПСТАНАК

Аничић обећава дисциплинованију игру, верује у опстанак. Кључно самопоуздање и атмосфера у екипи
Амбиције прокламоване летос срушиле су се као кула од карата и зима доноси нову реалност „црвено-црнима“. Грчевита борба за опстанак и велики минус на табели су чињенице које морају сви да прихвате и на почетку припрема створе план да се из свега „искобељају“ и на крају прославе опстанак. Мисија је тешка, али у успех верују сви, бар на почетку припрема.
-Обрисе Мачве какву желимо да гледамо сте видели у финишу претходне године, сада је на нама да то усавршимо. Дисциплинована, чврста, борбена екипа је циљ и само такви можемо бити конкурентни у борби која нас очекује – рекао је тренер Драган Аничић.
Свима је јасно да су неопходне промене у играчком кадру. Прелазни рок је тек почео. Примарне су позиције голмана, упражњена после неочекиваног одласка Пулетића у Горњи Милановац, као и навалних играча због великог проблема Мачве са ефикасношћу. Уз Пулетића, у Мачви више нису: Вујасин (Челик Зеница), Чермељ (Искра Даниловград) и Ашћерић (без клуба). Екипи је прикључено и неколико играча из омладинског погона.
-Прелазни рок је посебан изазов. Неопходно је нагажовати добре играче, спремне да помогну, а опет у складу са могућностима клуба – додао је Аничић.
Велико појачање биће и спремнији играчи и мање повреда које присилно мењају концепцију шефа стручног штаба.
-Морамо се борити, радити још више, још јаче како би се вратили у борбу за опстанак, а потом и сачували статус суперлигаша. Припреме су јако важне и за мене, јер се враћам после незгодне повреде. Није лако посматрати мечеве са трибина и јако желим да на пролеће помогнем тиму на терену – наглашава дефанзивац Игор Ристивојевић.
За неколико дана, 21. јануара, МАЧВА путује у Охрид, где ће обавити десетодневне припреме. У плану су четири припремне утакмице у Северној Македонији.
-Нисмо били довољно добри током јесени и то морамо да надокнадимо на пролеће. Волели би сви да је другачија ситуација, али није. Не сумњамо да заслужујемо Супер лигу, али квалитет за њу треба показати на терену – истиче капитен Филип Пејовић.
По повратку у Шабац, до првенственог дуела против Рада (15. фебруар), Шапчани планирају још две припремне утакмице. Један ривал је „Инђија“, док ће други бити познат током припрема.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa