Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.
Грађевински  материјал за домове
Уручено осам грант пакета
за избегле и расељене породице

Грађевински материјал за домове

За осам избегличких породица у просторијама Градске управе су уручени уговори о додели грант пакета грађевинског материјала у вредности од 72.000 евра
У периоду од 2009. године до данас Град Шабац је у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције обезбедио 86 пакета грађевинског материјала, 29 сеоских домаћинстава (реализација још пет кућа је у току), 25 станова за закуп-откуп (завршетак се очекује до пролећа 2020. године), 40 станова за социјално становање у заштићеним условима за избегла лица, повратнике по споразуму о реадмисији (укупно 48 станова, од чега је 20 одсто за локално становништво), 14 монтажних кућа за особе из КЦ „Варна“ и три монтажне куће за локално становништво, девет монтажних кућа из РХП пројекта и 123 пакета за економско оснаживање.
За осам избегличких породица протекле недеље у просторијама Градске управе су уручени уговори о додели грант пакета грађевинског материјала у вредности од 72.000 евра.
-Град Шабац издваја озбиљну суму новца из буџета за расељена и избегла лица. Не видимо их као избеглице, већ као наше суграђане и у разговорима смо увидели које су њихове потребе и на основу исказаног конкуришемо код Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије. Сада смо конкурисали за осам грант пакета, јер знамо колико им то значи. Са овим ће им знaтно бити олакшана изградња кућа. Ово је одличан пример политике коју град Шабац спроводи, а то је да нико не буде заборављен - истакао је члан Градског већа Салко Карадаревић.
Слободан Метикош каже де је донација од значаја за све породице које ће захваљујући овом програму моћи да изграде или реконстуришу своје домове.
-Данас се тешко живи, посебно када сте изгубили све, те ми стога уговор значи. Сада ћу моћи да решим своје стамбено, односно животно питање и створим боље услове за породицу - појаснио је Метикош.
Тренутно је у току Јавни позив за доделу сеоских кућа избеглицама и отворен је до 10.01.2020. године. У наредној години за потребе избеглих и расељених лица у буџету града Шапца предвиђено је 15 милиона динара.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa