Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.
ГРАДИМ СОПСТВЕНО ИМЕ
БРАНКО РИЗНИЋ, ФК „РАД“

ГРАДИМ СОПСТВЕНО ИМЕ

Отац Зоран саветник и подршка. Посебан клуб, без обзира на положај на табели. Опстанак реалан циљ, остварив у синергији са верним навијачима
Од оца је наследио таленат и љубав према игри, а иако је још увек познатији као син Зорана Ризнића, млади БРАНКО је на путу да се наметне у фудбалској јавности и заузме своје „место под сунцем“.
-Тата је важан за моју целокупну досадашњу каријеру. Када сам одлазио у Београд, он ме је саветовао који клуб је најбољи за развој. Редовно прати утакмице, заједно анализрамо игру, указује ми на грешке, даје савете. У истом клубу где сам ја, он је провео део каријере, остао упамћен и иако се разликујемо по игри, неким карактеристикама, све што су ми рекли је да ако имам десет процената његовог талента, не треба да бринем – каже Бранко Ризнић, везни играч екипе са Бањице.
Фудбалску школу и прве сениорске кораке Бранко Ризнић је правио и прави у небеско-плавом дресу, нећемо погрешити ако кажемо чувеног Рада. „Грађевинари“ су одувек били тим неког посебног „шмека“. Некада су умели да буду и четврти у лиги СФР Југославије, али ту драж имају и данас када су далеко од тог нивоа.
-Традиција, јака навијачка група, али и много добрих играча који су некада носили дрес Рада чине овај клуб заиста посебним. Све то потиче од доброг рада још у најмлађим категоријама. Бањица као део града и један фудбалски клуб чине ту неодвојиву целину. Организација клуба је на далеко вишем нивоу од наше позиције на табели и то свакога чини релаксираним и усмерени смо сви на своје обавезе.
Бранко Ризнић је изданак Радовог погона и система који се примењује у клубу. Од првих тренинга се ствара посебна спона на релацији играч – клуб, она која превазилази ниво тима у којем тренираш. Ко је имао прилике да присуствује турнирима млађих категорија на којима учествују Београђани, могао је да осети жељу са којом млади „радовци“ певао навијачке песме свог клуба по завршетку утакмице.
-Нас уче од првог дана да је овај клуб приоритет у нашем навијачком опредељењу, не Звезда, не Партизан, не неко трећи, већ само Рад. Од првог тренинга сви се труде да се осећамо као део велике, али блиске породице, у којој је љубав узајамна.
Већ неколико сезона на Бањици стрепе за статус суперлигаша. Иако то нико није желео, борба за опстанак је већ годинама реалност „светло плавих“. Све указује да неће ни ова сезна бити изузетак.
-Мислим да имамо састав који заслужује Супер лигу. У неким утакмицама нам је недостајало мало среће, много пута смо поражени сопственим грешкама, када нас противник није надиграо. Ипак, верујем да се ми питамо и да уколико покажемо пуни потенцијал екипе, опстанак неће изостати ни ове сезоне. То су реалне амбиције.
У дугој, тешкој, физички и психички исцрпљујућој борби за опстанак, клуб неизоставно може рачунати на верне навијаче.
-Они су наша снага какву мало ко има у Супер лиги. Уз нас су и у добрим и тешким моментима, не сумњам да ће тако бити још дуго, зато и имамо велику обавезу да их не разочарамо. Делимо исту љубав, према истом грбу и бојама.
Ризнић је био стрелац и најбољи играч своје екипе у поразу од Партизана на опроштају од календарске године и велика је узданица „плавих“ у другој полусезони. Баш против једног од највећих ривала у трци за спас, Мачве, Рад игра у првом колу наставка сезоне. У Шапцу ће уз Ризнића гостовати и доскорашњи помоћник Тешовића и Аничића, сада први тренер клуба са Бањице, Марко Мићовић
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa