Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.
Усвојен буџет за 2020.
ПРЕДНОВОГОДИШЊА СЕДНИЦА
СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Усвојен буџет за 2020.

Међу седам тачака дневног реда које су одборници Скупштине општине Богатић разматрали на предновогодишњој седници, одржаној прошле среде, најважнија је била Предлог општинског буџета за 2020. годину са пројекцијом за 2021 и 2022. годину. Уз образложење председника општине Ненада Бесеровца она је једногласно усвојена. Председник је између осталог рекао да је нови буџет реално планиран и да очекује његову успешну имплементацију. Општинска каса у 2020. години биће тешка око 790 милиона динара и мања је него ребаланс за око 90 милиона динара, будући да су неки планирани послови већ реализовани.
Одборник Александар Илијашевић из Бадовинаца је питао да ли се шта преноси из старог буџета у нови, а констатовао је да што пре треба изградити сточна гробља у свим месним заједницама, ради заштите чисте природне средине и здравља људи.
У оквиру одборничких питања он се интересовао када ће кренути одношење комуналног отпада у месним заједницама где се то не ради. Интересовао се и о наставку радова на продужењу насипа поред Дрине према Прњавору у дужини од, како је рекао 2,6 или 2,7 километара, чиме би се овај простор и даље обезбедио од изливања воде. Тражио је и одговор на питање када ће кренути уређење раскрсница, где се укрштају локални и државни путеви и када ће почети постављање саобраћајне сигнализације на локалним путевима, а предходно и државним, како би се саобраћајнице боље заштитиле од оштећења које им наносе првенствено тешки камиони, преносећи шљунак са Дрине.
Око саобраћајне сигнализације, одговорио је одборник Драган Марковић, истакавши да је он члан Савета за саобраћајну сигнализацију и при крају је израда пројекта који ће омогућити извођење радова по овом питању на целој територији општине.
У оквиру одборничких питања јавио се и одборник Синиша Севић из Црне Баре излажући проблем који имају у улици према Дрини, која је најозбиљније угрожена због проласка тешких камиона, овим путем, који преносе шљунак са Дрине.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa