Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.
Деца важнија од краткотрајне забаве
ШАБАЦ И ОВЕ ГОДИНЕ БЕЗ ДОЧЕКА И КЛИЗАЛИШТА

Деца важнија од краткотрајне забаве

Буџетом за следећу годину организовани дочек поново није планиран. Око 7 милиона ће бити потрошено кроз Фонд за лечење деце и финансирање трошкова ВТО
Град Шабац ни ове године неће организовати новогодишњи дочек. Новац који би био издвојен за плаћање концерта усмерен је у Фонд за лечење деце од ретких и тешких болести и плаћање трошкова вантелесне оплодње за 13 парова.
-Град Шабац је ове године за Фонд за лечење деце од ретких и тешких болести издвојио 2,5 милиона динара. Захваљујући томе 28 деце је добило помоћ при лечењу и верујем да због тога њихове породице много срећније дочекују Нову годину. Град је уложио и 3,9 милиона динара у финансирање трошкова вантелесне оплодње и тако је 13 парова из нашег града добило прилику да оствари свој сан и добије дете. Политика Града је озбиљна и одговорна и која ће да омогући да у овом граду и за 15 година има ко да дочекује Нову годину. Ово је град који има изузетно велики буџет, али га не троши на јефтину забаву од два сата, куповину политичких поена и подршке појединих естрадних уметника, рекао је члан Градског већа Божидар Катић.
Становници неких градова у Србији покренули су петицију да се новац који ће бити потрошен за организовање дочека искористи за лечење деце, што је у Шапцу већ пракса.
Буџетом за следећу годину организовани дочек поново није планиран. Око 7 милиона ће бити потрошено кроз Фонд за лечење деце и финансирање трошкова ВТО.
-Све оне који мисле да ово није прави пут и да је два сата забаве важније од здравља и нових живота позивам да са тим планом изађу пред грађане и добију подршку на изборима за то. Док Шапцем управљају ови људи новац ће се трошити на будућност овог града, рекао је Катић.
Шабац ове године нема ни клизалиште. Бројна деца, али и родитељи се питају зашто је то тако. Одговор лежи у томе да власници клизалишта траже новац од града (од 20.000 до 30.000 евра), а касније деци наплаћују клизање.
-Град је увек спреман да да апсолутно сваку локацију свакоме ко има интерес да постави клизалиште и сву инфраструктуру. Међутим, да им се дају хиљаде евра у кешу, плус да град све прирпеми за постављање клизалишта, то нисмо спремни. Они касније наплаћују и карте и изнајмљивање клизаљки деци, објаснио је Катић.
M.M.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa