Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.
Град је једно  велико градилиште

Град је једно велико градилиште

Савска авенија је замишљена као једна велика пешачка и бициклистичка променада уроњена у зеленило, а то јесте први корак у формирању Сава парка. На овај пројекат смо јако поносни као град. Жеља нам је да трансформишемо цело приобаље у један велики зелени простор. Савска авенија нам је први корак да дођемо до Сава парка, онаквог каквим га замишљамо, да то буде једна велика рекреативна зона коју ћемо пружити на коришћење и добробит свим грађанима
-Град је претворен у једно велико градилиште што за моје колеге и мене представља велику срећу и задовољство, зато што кроз сваку реконструкцију улице, сваки нови тротоар, сваку нову стазу, ми мењамо ткиво овог града, а то је нешто најлепше што можемо оставити грађанима.
Неколико је пројеката који су највећи, најуспешнији и који ће оставити најзначајнији траг за убудуће. Првенствено то је Савска авенија. Надам се да су грађани искористили лепе дане и прошетали до Старог града и видели да већ недељама и месецима трају радови на уређењу Савске авеније, која треба да на квалитетан начин повеже нашу реку и приобаље са центром града и да редизајнира и преобликује општи приступ целој обали и Тврђави као најзначајнијем објекту који имамо у граду. Савска авенија је замишљена као једна велика пешачка и бициклистичка променада уроњена у зеленило, а то јесте први корак у формирању Сава парка. На овај пројекат смо јако поносни као град. Жеља нам је да трансформишемо цело приобаље у један велики зелени простор. Савска авенија нам је први корак да дођемо до Сава парка, онаквог кавим га замишљамо, да то буде једна велика рекреативна зона коју ћемо пружити на коришћење и добробит свим грађанима.
Насеље Бенска бара доживљава радикалну трансформацију након готово пола века од када је изграђено. Циљ је да квалитет живота у овом насељу буде што бољи.
На крају Карађорђеве улице имамо нови Винаверов трг. То је нови савремени начин како се један простор може претворити у неку врсту споменика и омажа делу једног великана.
Тема којом смо се бавили у 2019. години, а наставићемо и у 2020. је саобраћај овог града. Град Шабац је један од првих који ради на стратешком документу “План одрживе урбане мобилности”. Одржив, зато што је усмерен на људе, а не на аутомобиле како је то до сада било замишљено. Пуну пажњу посветићемо пешацима, бициклистима и јавном превозу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa