Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.
РадиОница Библиотеке шабачке за децу до пет година

Рођени за музику

Радионица „Рођени за музику“ одржаваће се једном месечно, а сви заинтересовани се могу пријавити на Позајмном одељењу за децу у Анексу Библиотеке шабачке
Библиотека шабачка препознатљива је по пројекту „Рођени за читање“, чији је циљ да се код родитеља ојача сазнање о способностима детета да позитивно реагује на подражаје створене причањем и читањем прича, а од недавно део редовног програма је и нова радионица „Рођени за музику“ као наставак активности ове установе културе усмерених ка најмлађој популацији и намењена је узрасту до пет година. У реализацији учествују професори и ученици Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ из Шапца. Током радионица деца ће се упознати са инструментима, али ће имати прилику да свирају и увиде како настају мелодије.
-Веома ме је обрадовао позив за ове радионице и што су најмлађе фалутисткиње наступиле - рекла је Биљана Прица, професорка Музичке школе.
Уз тонове инструмената биће им доступне и звучне и музичке књиге са Позајмног одељења за децу. Прва радионица у оквиру новог програма одржана крајем децембра у у Анексу Библиотеке шабачке и базирана је на идеји да се деца од најранијег узраста усмере ка књиама и читању. Радионица „Рођени за музику“ ће се одржавати једном месечно, а сви заинтересовани се могу пријавити на Позајмном одељењу за децу.
-Код нас је књига увек полазиште, али и исходиште до кога се може доћи на различите начине. Део нашег богатог фонда су књиге намењене деци, а из области музике, звучне књиге и кроз овај програм смо желели да најмлађе суграђане упознамо са музиком, лепом писаном речју, домаћим песницима - истакла је Александра Ердевички Томић из Библиотеке шабачке.
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa