Инфо

14. јул 2011.14. јул 2011.
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР И КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ

НАУКА ЗА СВЕ

Културни центар и Канцеларија за младе реализовали су прошлог четвртка са Првим програмом Радио Београда уживо емисију „Корак ка науци“ у оквиру летње турнеје која се бави истраживањем на тему: „Има ли науке у Србији?“. Летња школа науке, која обухвата децу узраста од шест до једанаест година, овом приликом је доказала да науке у Шапцу има
Летња школа науке која се по други пут одвија под покровитељством Канцеларије за младе само је једна од тридесет три школе коју овога лета могу бесплатно да похађају деца која желе да свој летњи распут учине занимљивијим. Татјана Марковић-Топаловић, магистар медицинске физике и професор у Медицинској школи „Др Андра Јовановић“, која води ову школу у сарадњи са још двадесетак колегиница из основних школа, прошлог четвртка је са малим љубитељима науке, низом експеримената у којима су показали своје знање, испред Културног центра, у емисији Првог програма Радио Београда доказала да наука у Шапцу постоји.
- Ова школа ради посебном методом. То је ИБСН ““ учење путем истраживања и решавањем проблема. Школа је замишљена са осам радионица основног и четири радионице напреднијег типа у којима се у просеку дешава шест до осам потпуно различитих експеримената. Све радионице су одвојене тако да није неопходно да познајете оно што се дешавало у претходним радионицама. Идеја је да деца спознају на очигледан начин неке појаве у природи или основне физичке хемијске или појмове из биологије. Представљају одличну припрему за упознавање са природним наукама које их чекају као што су биологија у петом, физика у шестом и хемија у седмом разреду ““ рекла је проф. Татјана Марковић-Топаловић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa