Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.
Милану на дар
ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ

Милану на дар

Порука коју шаљемо кроз реализацију оваквих догађаја јесте да научимо децу хуманости, да их научимо да сами могу да помогну једни другима, да све оно што су сами у могућности омогуће и другима. Наша порука је, пре свега, да колико ми можемо нашим радом и залагањем учинимо максимално да неко буде и здравији и срећнији
Прошлог уторка је у Дому културе у организацији ОШ “Мића Станојловић” одржан новогодишњи програм хуманитарног карактера под називом “Кроз музику, песму и лепоту, Милану на дар”.
У програму су учествовали основци из Коцељеве и Драгиња а донирана новчана средства биће усмерена за лечење Милана Ристића из Драгиња, ученика шестог разреда, који болује од тешке болести стаклених костију.
Присутни су имали прилику да уживају у наступу хора “Лира”, руским песмама и српском колу у извођењу ђака из Драгиња, који су се такође представили драмским приказом бајке “Снежана и седам патуљака” извођењем на енглеском језику.
Хуманитарни концерти крајем године постали су традиционални и у њима неизоставно учествују чланови дечјег хора “Лира”.
–Углавном су сви ови концерти били хуманитарног карактера. Нажалост, имамо доста деце којима је неопходна помоћ. Ми смо ту да увек, колико је у нашој моћи, помогнемо па је пред Нову годину постала традиција да имамо новогодишњи програм нашег хора у сарадњи са осталом децом- рекао је професор музичке културе и руководилац хора “Лира” Хаџи Иван Марковић. Према његовим речима, хуманост би требала да буде врлина сваког човека, јер свако може да одвоји време и да учини нешто што ће вратити осмех на лице другомe.
–Порука коју шаљемо кроз реализацију оваквих догађаја јесте да научимо децу хуманости, да их научимо да сами могу да помогну једни другима, да све оно што су сами у могућности омогуће и другима. Наша порука је, пре свега, да колико ми можемо нашим радом и залагањем учинимо максимално да неко буде и здравији и срећнији- поручио је професор Марковић.
Хор “Лира” тренутно броји 23 ученика од 5-8 разреда за које њихов наставник каже да су изузетно талентованa. Континуирани рад овог хора траје већ девет година и за то време остварили су велики број запажених наступа.
–Што се тиче наступа, оно што је присутно последњих година, то је да имамо тесну сарадњу са Турском амбасадом и да често наступамо у Београду на Дану државности Турске. Затим смо обележавали Дан деце у Турској. Заиста су то наступи вредни помена, врло ефектни. И мислим да ће они управо резултирати један велики пројекат који би требао да се деси у 2020. години о чему ћемо причати када будемо имали прецизније и поузданије детаље. Учестовали смо и у снимању ногодишње “Шаренице” на РТС-у која ће бити емитована последњег дана 2019. рекао је руководилац хора.
В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa