Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.

Радна годишња скупштина УВП

На крају ове 2019. године војни пензионери Шапца, уз присуство већег броја гостију, анализирали су свој годишњи рад. Председник Удружења Ђорђе Момчиловић је, отварајући редовну годишњу Скупштину, најпре поздравио госте из Београда – Љубомира Драгањца, председника УВПС и Зорана Вучковића, председника Главног одбора УВПС, затим госте удружења из Лознице, Сремске Митровице и Руме, представнике команде гарнизона, СУБНОР Шабац, представнике града Шапца, представнике ГО СПС, Удружења за неговање традиција ратника Србије, представнике Удружења пензионера МУП Шабац и све присутне.
У пријатној атмосфери Момчиловић је изнео годишње резултате рада остварене према могућностима, уз коментар да је ту и тамо било преблема у неразумевању по неким питањима, као и проблем омасовљења Удружења јер нови пензионери не радо се учлањују. Што се тиче активности било је неких проблема око организовања излета, а у погледу посете болесним и изнемоглим члановима могло је и више да се учини, што је задатак Градског одбора да то исправи у наредној години.
На крају свог излагања Момчиловић се захвалио општинским органима на помоћи који су то чинили према њиховим могућностима. Такође, се захвалио и републичком органу УВП на великој помоћи у сваком погледу. Похвалио је добру сарадњу са удружењима из Лознице, Сремске Митровице и Руме, СУБНОР Шабац и осталим друштвеним организацијама.
На Скупштини присутнима су се обратили и председник Љубомир Драгањац и Зоран Вучковић. Вучковић је објаснио стамбену проблематику у Удружењу, нагласивши да је ово питање једно од најтежих за решавање, често код надлежних државних органа нема довољно разумевања за положај војних пензионера.
Љубомир Драгањац је на почетку похвалио рад шабачког Удружења, нагласивши да је једно од оних где има најмање проблема, затим похвалио градску самоуправу на помоћи и разумевању војних пензионера. Затим је Драгањац говорио о односу државе према војних пензионерима, са којим нису баш задовољни. И сарадња са околним удружењима је за похвалу, нагласио је Драгањац.
Скупштина је у веселој атмосфери, у шабачкој кафани “Камењак”, завршила рад за ову годину.
На крају Момчиловић је честитао Нову годину свим члановима, свим гостима и грађанима Шапца.
С.Стојановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa