Инфо

23. јануар 2020.23. јан 2020.
Основна школа „Јеврем Обреновић“

Одговори следе...

Скупштина града Шапца путем дописа протекле недеље обратила се Агенцији за борбу против корупције како би добила обавештење о евентуалном постојању, или непостојању сукоба интереса у случају одборнице у локалном парламенту, Светлане Станковић која је тренутно на функцији в.д. директорке Основне школе „Јеврем Обреновић“. Након обраћања Агенцији Школски одбор ове образовне установе затражио је од Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Филијале Шабац да достави податке о начину пријаве на обавезно социјално осигурање вршиоца дужности директорке поменуте осмолетке.
-На основу сазнања да је тренутна в.д директорка Светлана Станковић пријављена на обавезно социјално осиграње, а да је на основу одредби и надлежности прописаних Законом о основама система образовања и васпитања поднели смо захтев Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање, Филијали у Шапцу, као и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Инспектората за рад да нам достави информацију на основу ког акта, када и ко је пријавио в.д. директорку Светлану Станковић на обавезно социјално осигурање, јер она нема потписан уговор о раду са школом - рекао је Драган Продановић, председник Школског одбора и позвао надлежне органе да поступају у складу са законом.
-Апелујем на министра Младена Шарчевића да још једном размотри одлуку о разрешењу Јелене Јеврић и да поштује закон, као и да поштује жеље ученика, наставног колектива и родитеља. На основу одговора ћемо предузети наредне кораке како бисмо сазнали ко је поступао ван својих правних оквира и надлежности.
Уз обраћање државним и локалним надлежним инстанцама од стране Школског одбора и Скупштине града Шапца Градској просветној инспекторки Шапца достављене су и три потписане представке родитеља ученика Основне школе „Јеврем Обреновић“ због, како се наводи, незаконите смене Јелене Јеврић и незаконитог постављања за вршиоца дужности директорке школе Светлане Станковић.
-Просветна инспекторка обавестила је школу о инспекцијском надзору, који је започет 21. јануара. Након инспекцијског надзора школи ће бити достављен извештај, а родитељи који су поднели представке ће бити обавештени о даљем поступку просветне инспекторке - рекла је начелница Одељења друштвених делатности Татјана Марковић.
Текст који је пред вама садржи доступне информације до закључења актуелног броја. О свим даљим дешавањима извештаваћемо благовремено.

М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa