Инфо

23. јануар 2020.23. јан 2020.
Питања без одговора
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ ИНИЦИЈАТИВЕ СЕЛО ГРАД

Питања без одговора

Субвенције у пољопривреди касне и рекао бих да се “селективно” деле. С друге стране су важни пољопривредни послови “на прагу” и ту је важно да обећан новац на време дође
На протеклог понедељка одржаној конференцији за штампу Иницијативе Село град у Шапцу, одборник у Скупштини града Драган Станковић, прво је подсетио на питања која су они упутили председнику Србије Александру Вучићу, а нису добили одговор. Један од његових коментара је био да се фабриковањем бројних афера, скреће пут са важних питања за пољопривреднике.
- Имамо информацију да су питања стигла у председништво али одговора нема. Субвенције у пољопривреди касне и рекао бих да се “селективно” деле. С друге стране су важни пољопривредни послови “на прагу” и ту је важно да обећан новац на време дође. Нисмо задовољни ни ценом товне јунади, док је за товне свиње тренутно мање-више реална. У сваком случају показује се исправним наша опаска да чим престане увоз у овом случају је у питању зараза афричке куге, онда “оживи” производња свиња у нас, додао је Станковић и питањем скренуо пажњу на најављени извоз јунећег меса у Турску који се , каже не остварује.
У разговор се укључио и његов колега Милош Јевтић, који се више бави воћарством. И он је указао на кашњење и нередовност исплате обећаних субвенција у овој области рада, што скупа знатно отежава посао пољопривредницима.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa