Инфо

14. јул 2011.14. јул 2011.
РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: ДУШАН КОСТАДИНОВИЋ

ШАПЧАНИН, НОВИ ПОТПРЕДСЕДНИК ДЕМОКРАТСКЕ ОМЛАДИНЕ

У недељу, 10. јула, одржан је ЏИИ редовни Конгрес Демократске омладине. У присуству председника Србије и Демократске странке, Бориса Тадића, бројних високих страначких функционера, као и подмладака других странака из земље и региона, изабрано је ново руководство ове организације, који ће је предводити у наредном периоду.
Међу изабраним руководиоцима, налази се и председник Демократске омладине (ДО) Шабац, Душан Костадиновић, који је од недеље потпредседник ДО. Овим поводом разговарали смо са Душаном, који нам је представио свој досадашњи рад, као претходницу избора на ову високу функцију.
Иако сте млад човек, у политици сте доста дуго. Како је почео Ваш ангажман у овој сфери друштва, и како је текла Ваша досадашња политичка каријера?
- Моје активно политичко ангажовање је почело у средњој школи. Желео сам да дам свој допринос борби за демократску Србију. Један сам од првих активиста покрета „Отпор“ у Шапцу, и организатор средњошколских протеста 2000. године. Након 5. октобра сам сматрао да је циљ којем сам тежио заједно са више милиона грађана на дохват руке. Поново сам се активирао 2005. године како бих допринео да идеја 5. октобра буде остварена. На место председника Демократске омладине Шабац сам изабран 2007. године. Наредне године сам изабран у Главни одбор Демократске странке, а следеће године изабран сам за одборника у градској скупштини. Године 2009. постајем члан Председништва Демократске омладине, а 2010. Председник Регионалног клуба Демократске омладине. На последњем Конгресу Демократске омладине, изабран сам за потпредседника Демократске омладине, на шта сам изузетно поносан, јер је то највећа омладинска организација у овом делу Европе.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa