Инфо

23. јануар 2020.23. јан 2020.
ТРУД УВЕК БУДЕ НАГРАЂЕН
АЛЕКСАНДАР ЕРАКОВИЋ, ПРВОТИМАЦ ВК „ШАБАЦ“ и капитен јуниорског тима

ТРУД УВЕК БУДЕ НАГРАЂЕН

До пре пет година, многи нису знали да постоји ВК „Шабац“. Било је чудо да функционише клуб у граду који нема затворен базен. Четири и по године касније у Шапцу функционише тим шампион државе. Данас је то клуб који има најбоље услове за рад у земљи и један од најорганизованијих у трофејном спорту. Један од младих играча који су потекли, поникли у времену када су Шапчани функционисали на бази другарства, невероватног ентузијазма, домаћини били у: Београду, Обреновцу, Новом Саду, Крагујевцу, а данас, са истим грбом представљају шампионе је Александар Ераковић, млади Шапчанин, шабачки ватерполо ас.
-Заволео сам ватерполо још пре првог тренинга и жеља да се усавршавам у њему ме је носила у периоду када смо били без базена. Не само да сам веровао, него сам био и уверен да ћемо једном добити базен, те да ће сав уложен труд пре тога бити наплаћен. Сви у клубу су током тежих година веровали у боље дане шабачког ватерпола и сви су уз клуб и сада. Тешко је дефинисати шта нас је носило, али можемо рећи да је клуб одржала и уздигла љубав, уз пожртвованост.
Бреме шампиона је тешко, али је лепо, оно је и тег, али и најјачи ветар у леђа.
-Увек је бреме шампиона тешко, али га сви воле, јер се стиче пошто је освојено нешто велико као звање шампиона. Када покажете да можете бити најбољи, онда се тешко прихвата нешто мање. Сваки неуспех се осећа два пута више, критике су дупло теже, јер сте освојили дуплу круну.
Текућа сезона је почела раније него претходне и резултатски почетак није био добар.
-Догодиле су се бројне промене у екипи и то увек захтева време за прилагођавање новајлија и уигравање. То је норамалан процес за сваког, важно је бити упоран и напредовати. Резултати увек дођу после рада и код нас је приметан велики помак у односу на почетак сезоне. Верујем да је тежи период иза нас и да ће пун потенцијал ове екипе тек доћи до изражаја.
Септембар и октобар нису били за памћење, већ је новембар вратио „шмек“ успеха међу чивијаше, а сви се радују пролећу и завршници домаће лиге.
-Ми смо шампиони и нема скривања, циљ је одбрана титуле. Били смо близу одбране Купа, али је Раднички био бољи, честитам им на томе. Ми се окрећемо првенству. Биће фантастична завршница, не памтим да је било изједначеније до сада. Препуштамо улогу фаворита другима, али титулу не препуштамо лако. Када су екипе сличних квалитета, пресуде ситнице и детаљи, а они су највише скривени у жељи. Ко буде више желео и буде концентрисанији, он ће се и радовати.
Као још, практично, дете се пробио до сениорског погона и на том путу је тренирао и учио од много искусних и квалитетних играча, ватерполо асова.
-Незамисливо ми је да издвојим било кога. Од 15. године радим са првим тимом, много саиграча је прошло и свако је дао нешто ново потпуно или нешто што је вредело на бази усвојеног од претходног, тешко је, зато, правити хијерархију. Свако је дао свој допринос у мом ватерполо развоју.
Играче је тешко издвојити, али резултате не толико, бар у рангирању најбољег, већег од осталих.
-Апсолутно титула, финална серија и најконкретније трећа утакмица против Црвене Звезде у Шапцу. Добио сам прилику од тренера, у невероватној атмосфери, највећој ватерполо утакмици икада у Шапцу, постигао два гола и на крају се радовао. Сигурно да никада нећу заборавити тај дан и тај јун 2019. године.
Шабац је садашњост Александра Ераковића, а он би желео да буде и будућност, спортска или нека друга.
-Уложио сам много труда и рада, желим да наставим у том ритму, да будем још бољи, квалитетнији, као играч и човек. Уживам у клубу и ватерполу, не знам шта носи живот, али тренутно не могу себе да замислим ван свог града и клуба. Наравно, не запостављам школу, уз жељу добру и добру организацију, све се одвија паралелно и пружа се једнака пажња. Далекосежније планове за сада немам, посвећен клубу, посвећен школи, то је то – ставља тренутну тачку, уз осмех, популарни „Ерак“
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa