Инфо

23. јануар 2020.23. јан 2020.
Злато “исковано”   у Шапцу
ВАТЕРПОЛО: КУП СРБИЈЕ ДО 19 ГОДИНА

Злато “исковано” у Шапцу

Нова победа против Радничког. Одбрана пресудила, као и Марко Радуловић, Тријумф назнака конкурентности школе клуба у Србији
Лагано, корак по корак, стасавају и млађе категорије Ватерполо клуба ШАБАЦ, приближавајући се Београђанима, Новосађанима и Крагујевчанима. Можда је приближавање преслаба реч, јер већ сада, у више категорија Шапчани су бољи од неких поменутих, а негде су и изнад свих. Прва генерација до сениора, јуниори, момци до 19 година старости, после једног, начинили су још један подвиг, против истог ривала и освојили титулу, подигли пехар победника Купа Србије за овај узраст.
Када су пре две недеље, у Крагујевцу, победили вршњаке из Радничког, предвођене тренером првог тима и селектором Србије за ову селекцију Немањом Стевановићем, сматрано је то великим изненађењем. Беше то полуфинални турнир, а у недељу су, на свом базену „чивијаши“ показали да то није био само тренутак инспирације, већ доказ квалитета.
У великом финалу, у Шапцу је тим који предводе Никола Цар и Бојан Богићевћ, славио 10:8 (0:2, 2:0, 4:5, 4:1). Пехар је донела одлична одбрана у другом, а посебно четвртом периоду, док, уколико може да се издвоји појединац, то је био апсолутно Марко Радуловић (6 голова), чија луцидност је чинила и напад убојитим.
Јесте меч почео тек око 21:30 у хладни зимски дан, али је неколико стотина гледалаца, не само испратило, већ и бучно бодрило своје игаче, те је атмосфера наличила на утакмице првог тима. Пре финала, Шапчани су остварили три победе у групи. Бољи су од Бањице (11:9), Вукова (18:11) и Пролетера (22:8). Раднички је побеђивао: Земун, Војводину и Црвену Звезду.
Нови трофеј за овдашњи клуб су освојили: Александар Ераковић (капитен), Андреј Вукадиновић, Вељко Савковић, Вељко Личанин, Немања Дамњановић, Марко Илић, Марко Радуловић, Далибор, Благојевић, Никола Атанацковић, Милан Марић, Огњен Васовић, Вукашин Станојевић, Стефан Милинковић, Матија Тонковић, Михајло Зец, Страхиња Угљешић, Милош Пантелић.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa