Инфо

30. јануар 2020.30. јан 2020.
КУЛТУРНО-ДУХОВНА МАНИФЕСТАЦИЈА ГЛАСА ЦРКВЕ

Фебруарски триптих

У просторијама Духовне академије Глас Цркве, одржаће се трибине на којима ће бити представљена значајна дела српске културе. Трибине су планиране за 8, 18. и 28. фебруар
Духовна aкадемија Глас Цркве Епархије шабачке, током наредног месеца организује културно-духовну манифестацију – Фебруарски триптих. Реч је о трибинама на којима ће бити представљена три значајна дела српске културе.
На првој трибини, заказаној за 8. фебруар, песник Матија Бећковић представиће две књиге песама: 100 мојих портрета, којом је овековечио пријатеље и колеге, који су оставили траг у његовом животу и Мојих 80, која представља неку врсту личне исповести.
На другој трибини 18. фебруара биће организована панел дискусија о књизи Оливере Ћирковић: Ја, Пинк Пантер. Говориће један од највећих и најугледнијих монаха и духовника, архимандрит Стефан Реметски, који је својевремено крстио ауторку, као и уредник Гласа цркве протођакон др Љубомир Ранковић. Разговор са учесницима трибине водиће Марина Рајевић.
Фебруарски триптих завршиће се 28. фебруара промоцијом књиге „Пророк Милош Милојевић“, академика СКАНУ Драга Мирковића. О књизи која је "узбуркала духове" нашег културног и јавног живота, поред аутора говориће академици СКАНУ проф. др Мирко Керкез, прослављени хирург и заменик директора Клиничког Центра Србије и новинар Вечерњих Новости, академик Влада Митрић.
Све трибине почињу у 19 часова. Улаз је слободан. По традицији, ИК Глас Цркве припремила је за посетиоце поклон-књигу.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa