Инфо

30. јануар 2020.30. јан 2020.
Усвојен план рада за ову годину
ОДРЖАНА РЕДОВНА СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ
ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Усвојен план рада за ову годину

Окружни штаб за ванредне ситуације Мачванског управног округа одржао је у уторак 25. редовну седницу, прву у овој години. На дневном реду су били усвајање извештаја о раду Штаба за претходну годину и план рада за ову годину.
Командант Окружног штаба и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац навео је да је ситуација редовна и да се редовно обављају све активности, сем на појединим деловима Округа.
-Тренутно је на обали Саве, од Дреновца до Чеврнтије на снази редовна одбрана од поплава, још од 8. новембра. Ванредна ситуација је у општини Богатић, везана за проблем са водоснабдевањем у три месне заједнице: Баново Поље, Совљак и Глоговац, где Јавно комунално предузеће цистернама довози пијаћу воду. Такав проблем постоји и у Малом Зворнику у неколико месних заједница, још од 2014. године због поплава и ерозија земљишта. План који је усвојен за 2020. годину, као и претходних година, пре свега ће бити усмерен на оснаживање специјализованих јединица цивилне заштите, затим спровођење мера превенција што је први и најважнији корак за спречавање већих проблема, навео је Владан Красавац.
Уколико не буде никаквих ванредних ситуација, прва следећа седница ће бити свечана, 1. марта, када се обележава Међународни дан цивилне заштите на коју је Округ прошле године ставио посебан акценат и жели да је подигне на много виши ниво.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa