Инфо

30. јануар 2020.30. јан 2020.
Рекапитулација једног рокера
НИКОЛА ЧУТУРИЛО ЧУТУРА СА СВОЈИМ
ЧУТУРА БЕНДОМ НАСТУПА У ШАПЦУ

Рекапитулација једног рокера

Концерт је заказан за суботу, 1. фебруар у 23 сата у пивници Флојд
Један од најпознатијих српских рокера Никола Чутурило Чутура наступиће са својим Чутура бендом у суботу, 1. фебруара у пивници Флојд.
У разговору за „Глас Подриња“ Чутура каже да му је изузетно драго што ће имати прилику да свира са својим бендом у Шапцу, једном од ретких градова у Србији где је то могуће.
- Било је позива из различитих градова да наступимо, али када год се неки ентузијаста јавио са позивом да наступимо у неком месту, уследио би нови позив са извињењем да је Управни одбор одлучио да до концерта не дође. Српска посла, али важно је да је музика јача од свих проблема и да преживи сва искушења - каже Чутура.
Према његовим речима, Шапчане очекује комплетан концерт у трајању од два сата.
- Шапчанима ћемо приуштити својеврсну рекапитулацију мог опуса у трајању од два сата. Свираћемо све оне песме које су обележиле моју каријеру, као и неке нове која би требало да се појаве на новом албуму - истиче Чутура.
Нови албум би требало да буде готов до краја ове године. Рокенрол у Србији је одавно у запећку. Турбо-фолк и аутотјун су одавно загосподарили српском музичком сценом. Остали су стари мајстори који не одустају ни по коју цену, док младе бендове неко ко да чује.
- Наступ у Шапцу представља и почетак убрзаних припрема за тај нови албум. Нема предаје када је музика у питању - додаје наш саговорник.
Никола Чутурило Чутура и његов Чутура бенд не свирају често, али важе за један од најбољих бендова у земљи. Увежбани су до последњег детаља. Музику преносе на начин који ниједног поштоваоца рокенрола не оставља равнодушним.
Један је од водећих гитариста у нашој земљи. Свирао је за Силуета, Електрични оргазам и Рибљу чорбу. Радио је музику за позоришне представе “Укроћена горопад”, “Баш челик”, “Најбољи људи”, филм „Потера за Срећком“. Аутор је и музичке шпице за емисију „Три бије звука“.
Почетак концерта у Шапцу, у пивници Флојд, заказан је у 23 сата.

Поносан на рад са децом
- Заокружио сам посао који сам радио са дечијим хором Колибри. Било је то предивно искуство које је резултирало албумом „Са радошћу за колибри, велику и малу децу“. Занимљиво је да су два тиража овог албума распродата и да имам обећања да ће ускоро да изађе и трећи. Урадио сам и две химне за Уницеф поводом 30 година од усвајања Повеље о правима детета. Изузетно сам поносан на рад са најмлађима - наглашава Никола Чутурило Чутура.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa