Инфо

30. јануар 2020.30. јан 2020.
Плаво – бели свет
Интернет страница „Гласа Подриња“

Плаво – бели свет

На подручју Сједињених Америчких Држава смо остварили раст, лагано напредујемо и у Канади, јављају се заинтереовани и у Мексику, на Куби, чујемо наговештаје из Панаме, Гвајане – излагао је, готово еуфорично.

-Каква је ситуација са Јужном Америком? – упита га саговорник.
-Подаци кажу да смо присутни у Бразилу, Аргентини, Колумбији...
-Док не направимо осврт на Европу, шта знамо из Африке, Азије, доле Океаније?

-Уколико објединимо све поменуто, можемо рећи да нам је Аустралија стожер, али су у наш заштитни знак, лого, гледали и на Новом Зеланду, Папуа Новој Гвинеји, потом Кини, Кореји, Вијетнаму, Тајланду, Пакистану, Индији, Индонезији, Казахстану, Емиратима, Кувајту, Турској. Африка је изненађујуће активна, у плаво-бело су погледали и у економски јаким државама: Јужној Африци, Египту, Алжиру, Мароку, Нигерији, Сенегалу, све до Чада, Либије, Сомалије, Боцване, Уганде, Етиопије, Мауританије.

-Одлично, а на нашем парчету планете?

-Француска нас вуче значајно, тамо имамо 335 адреса, Норвешка је велико, пријатно изненађење, са 225, Аустрија са 172 је трећа. Мање, али не мало имамо у Италији, Русији, Холандији, Грчкој. Хрватска је доминантна у региону. Оно што је важно, баш нема државе у Европи где бар једном нисмо заокупирали пажњу, од Кипра до Исланда....

Не, ово није разговор запосленог и надређеног у некој мултинационалној компанији, већ фиктивни дијалог двоје људи који радни век троше у вашем и нашем листу „Глас Подриња“.

Подаци које говоримо су званични и представљају државе у којима је бар један корисник отворио званичну веб страницу Гласа Подриња (www.glaspodrinja.rs) и то само у протеклих месец дана. Шири преглед би обојио вероватно читаву планету у нијансу која означава да смо праћени.

Ван граница Србије, крајем децембра и током јануара, највише посетилаца сајта је са ИП адресе (Internet Protocol address) неке од локација у Сједињеним америчким дражавама, 397. Лидер у Европи, а на укупно другом месту је Француска, 335. Норвешка уз своје име има број 225, док у Хрватској и Аустрији имамо 152, односно 172 посетиоца. На Апенинима Глас Подриња је отворен у осам наврата, Иберијском полуострву 9.

У остатку света се издваја Аустралија са 21 посетом и Канада са 22. Надамо се да смо оправдали поверење и да ћемо то радити и у будућности.
Д. Б.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa