Инфо

30. јануар 2020.30. јан 2020.
Празнични тријумф Маринковића
ШАХ: ДВАДЕСЕТИ ГАЛЕБОВ СВЕТоСАВСКИ ТУРНИР

Празнични тријумф Маринковића

Рекордна конкуренција. Пола бода одлучило између четири такмичара. Учесници из целе државе. Сваке године турнир расте и напредује
Конкуренција је била никада већа, а квантитет је потпуно подразумевао и квалитет, те можемо рећи и конкуренција јача него у било којој од претходних 20 година. Када у таквом окружењу будете најбољи, онда и пехар има посебно значење, а венац славе у срцу и сећањима заузме посебно место. Да, реч је о традиционалном Светосавском шаховском турниру, који организују Шабачки шаховски клуб и покровитељ такмичења, шабачка комапнија „Галеб“. Међу 120 учесника, издвојио се Интернационални мајстор Иван Маринковић. Победу је остварио у „фото финишу“, где је пола бода одлучивало између четири учесника. Пехар му је донело 11 и по бодова, а пола мање су имали: Милановић, Ненезић, Павловић. Лазић, Савић, Средојевић, Пикула су заслужили по 10 и по, пола више од: Перуновића, Марјановића, Несторовића, Поповића, Стојановића, Радовачког, Бегуша.
Последњи, победнички потез на турниру повукао је Маринковић, а први власник фирме покровитеља, Радослав Веселиновић.
-Наша мисија је да будемо, не само успешна компанија, већ и друштвено одговорно предузеће. Од оснивања смо се трудили да буде потпора оваквим и сличним манифестацијама, не само у Шапцу, него и у целој држави. Срце ми је пуно када видим да ми, не само одржавамо шаховску традицију, већ турнир расте сваке године. Све у „Галебу“ то чини срећним и поносним, доказује да је покровитељство прави потез и ми ћемо, наравно, наставити са истом праксом и у наредном периоду – рекао је Веселиновић.
Настпали су шахисти из целе Србије, знање су представили у сали Техничке школе, а компанија покровитељ је, осим услова и најјаче конкуренције, обезбедила и вредне редовне и специјалне, робне и новчане награде. Правила надметања су обухватила брзопотезне партије, пет минута по играчу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa